sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Un bărbat din Mehedinți și mama acestuia, anchetați pentru trafic de droguri

Un bărbat de 29 de ani din Mehedinți a fost reținut de către polițiști pentru trafic de droguri. Oamenii legii au efectuat joi 3 percheziții domiciliare în urma cărora au descoperit aproximativ 600 de grame de canabis, 8 plante, peste 100 de ghivece dar și materiale folosite la creșterea acestora.

„Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Mehedinți, au desfășurat o acțiune pe linia traficului de droguri, care a constat în efectuarea a 3 percheziții domiciliare și punerea în executare a 4 mandate de aducere. Au fost descoperite și ridicate aproximativ 600 de grame de fragmente vegetale, de culoare verde-oliv, cu miros înțepător, 8 plante de cannabis, cu o înălțime de 50 și 100 de cm, cu inflorescențe, un cântar electronic de precizie, 2 grindere, 4 telefoane mobile, un laptop, 3 corturi din material textil cu elemente de structură, filtru de aer, 2 lămpi de iluminat, tubulatură de aerisire, dispozitiv pentru măsurarea temperaturii și a umidității, 2 ventilatoare cu tubulatura aferentă și 3 transformatoare. Totodată, au fost ridicate și 116 ghivece, 6 tubulaturi din aluminiu, 10 saci cu urme de pământ și îngrășământ, 2 foarfece, care prezintă urme de materie vegetală, diverse ambalaje comerciale cu inscripții privind conținutul – semințe, 2 cutii sigilate care conțin semințe, 18 recipiente din material de plastic, cu soluții pentru întreținerea plantelor, 2 carduri bancare, diferite facturi și înscrisuri utile cauzei”, conform IPJ Mehedinți.

Bărbatul se pare că ar fi comandat, începând cu toamna anului trecut, semințe de canabis de pe mai multe site-uri. Conform polițiștilor, mama acestuia, o femeie de 63 de ani este și ea cercetată, asupra femeii fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Din cercetări a reieșit că, din toamna anului 2021, un bărbat, de 29 de ani, ar fi comandat, de pe site-uri de profil, semințe de cannabis, în scopul înființării unei culturi de cannabis și ar fi avut preocupări în ceea ce privește traficul de droguri de risc. Bărbatul și mama acestuia, o femeie, de 63 de ani, au fost prezentați procurorului D.I.I.C.O.T. – B.T. Mehedinți, în vederea audierii. În baza probatorului administrat în cauză, la data de 10 martie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. -B.T. Mehedinți au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului, acesta urmând a fi prezentat Tribunalului Mehedinți, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, iar, față de femeia, 63 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile. În cauză, sunt continuate cercetările, sub aspectul săvărșirii infracțiunilor de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept și cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”, conform IPJ Mehedinți.

Politica