miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Derby-ul Băniei, dominat de erorile de arbitraj. Verdictul specialistului: ambele goluri au fost neregulamentare!

Marcel Bîrsan și brigada lui au făcut praf meciul de pe Oblemenco, este de părere Crăciunescu. Cei de la FCU Craiova strigă că au fost furați!

CSU Craiova a câștigat cu 2-0 derby-ul Băniei cu FCU Craiova. Imediat după meci, Ion Crăciunescu a făcut o analiză a fazelor controversate și a ajuns la concluzia că ambele goluri ar fi trebuit anulate. La Gustavo pentru că și-a preluat mingea cu mâna, iar la cel al lui Baiaram, pentru că acțiunea de contraatac a pornit de la un fault clar al lui Papp la Campagno. Ion Crăciunescu ar mai fi dictat două eliminări: una în startul meciului la Van Durmen, alta pe final pentru Bancu. Cunoscutul arbitru a văzut și un fault în careu asupra lui Gustavo.
Patronul FCU Craiova, Mititelu jr. consideră că echipa sa a fost dezavantajată de arbitru, și a postat pe facebook: „Rog toată suflarea alb-albastră să își dreagă amarul din seara aceasta cu satisfacția că FC Universitatea Craiova 1948 a rămas dreaptă și curată așa cum a fost în toată existența ei de la înființare și până în prezent. În seara aceasta am jucat împotriva a 12 jucători pe teren așa cum de altfel ne-am obișnuit în acest campionat, iar ironia sorții face că trebuia să jucăm împotriva a 10 jucători încă din minutul 60. Am asistat la o execuție în direct a arbitrului, pe care l-am contestat federalilor încă de acum două zile, așa cum am procedat și cu arbitrul Coza la meciul cu Farul Constanța, însă fără niciun rezultat”.
Și Marcel Pușcaș, președintele FCU Craiova, a pus tunurile pe arbitri.
„Din nou, arbitrii sunt figurile principale într-un meci de fotbal. Sperăm să se implementeze VAR-ul odată, nu se mai poate cu ei. Prima problemă apărută a fost faptul că joi se știa arbitrul acestei partide. În mod normal, CCA anunță arbitrii cu o zi înainte. Fiecărei echipe i se transmite arbitru cu o zi înainte de meci, ca să fie evitate suspiciunile. Mă rog, probabil cineva din CCA a oferit presei această informație. Nu înseamnă că noi am jucat extraordinar aseară, dar nu putem să-l luăm mereu pe «dacă» în brațe din cauza arbitrajului. Dacă dădea henț la Gustavo? E posibil un henț acolo. Dacă îl elimina pe Bancu? Dacă dădea fault la Compagno? Acest «dacă» e valabil la ambele goluri primite. Hai să fim obiectivi: să se dea tot ce e de dat. Elimină-i pe Durmen, pe Bancu, acordă fault la Compagno și vedem ce se întâmplă. Fluieră corect! Eu îl consideram pe Marcel Bîrsan a fi unul dintre arbitrii buni ai noștri, dar – din păcate – ieri nu a fost o zi fastă pentru el. Deciziile luate au influențat jocul”, a spus Pușcaș la Pro X.

Politica