miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Din 2026, România va deveni independentă din punctul de vedere al importurilor de gaze naturale

Virgil Popescu, ministrul energiei, a afirmat, joi, că România va deveni independentă în ceea ce privește importul de gaze naturale începând cu anul 2026. În puls, potrivit ministrului energiei, peste patru ani, țara noastră va deveni exportatoare de gaze naturale.

„Îmi doresc ca decizia de investiţie în Marea Neagră să fie luată anul acesta de OMV Petrom şi Romgaz şi să avem primele gaze în 2026. Asta înseamnă că 2026 va fi un an în care România va deveni practic independentă şi din punctul de vedere al importurilor de gaze naturale şi vom deveni un exportator de gaze naturale”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul energiei a dezvăluit că România va putea aproviziona Europa cu gaze naturale în viitor, potrivit unui proiect comun cu Azerbaidjan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am mai făcut o propunere care a fost foarte bine primită şi susţinută în Azerbaidjan, să treacă gaz azer către Europa Centrală. Asta înseamnă că România va fi pe harta de aprovizionare a Europei, înseamnă că vom avea acces la gaz azer pentru România”, a spus Virgil Popescu.

„Ne dorim ca România să fie parte a unui nou coridor de aprovizionare a Europei, vrem ca România să fie pe harta transportului de gaze naturale în Europa şi sunt convins că le vom duce la bun sfârşit”, a menționat Virgil Popescu.

În ceea ce privește energia nucleară, Virgil Popescu a dezvăluit că în 2028 România va dispune de primul reactor modular.

„Vor fi investiţii şi în zona energiei nucleare: ieri am avut o întâlnire cu o parte americană de la Departamentul de stat şi eu zic că vom avea primul reactor modular în anul 2028, iar reactoarele 3 şi 4, în 2030-2031”, a precizat Virgil Popescu, potrivit libertatea.ro

„Vrem ca până în 2026, cu PNRR, cu fondul de modernizare, să nu mai depindem de importuri în România din punctul de vedere al energiei electrice”, a conchis Virgil Popescu.

Politica