duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Dolj. Finanțare pentru un nou proiect ce vizează conservarea speciilor de floră și faună din ariile protejate

Consiliul Județean Dolj, în parteneriat cu Universitatea din Craiova, a inițiat un proiect ce urmărește îmbunătățirea acțiunilor curente de conservare a florei și faunei din zonele protejate ale Doljului, a anunțat Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean.

”Acesta a fost declarat eligibil la începutul acestei luni, astfel că vom revizui Planul de Management al Ariilor Naturale Protejate cu ajutorul unei finanțări europene în valoare de peste 12 milioane de lei, cu zero cofinanțare”, a spus Vasile.

Concret, plantele și animalele din ariile “Coridorul Jiului”, „Confluența Jiu-Dunăre” și „Bistreț” și din rezervațiile naturale „Lacul Fosilifer Drănic” și „Pădurea Zăval” vor fi identificate și înregistrate. Ulterior, vor fi stabilite măsuri de management pentru conservarea fiecărei specii în parte, vor fi elaborate planuri de monitorizare și se vor desfășura campanii de informare și conștientizare a populației.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Prin acest proiect, Consiliul Județean va achiziționa echipamentele și aparatura necesare activității de teren în ariile protejate și se va ocupa de campaniile de informare a publicului. Analiza speciilor și elaborarea măsurilor ce vor rezulta din cercetare vor fi realizate de specialiștii Universității din Craiova.

Rezultatul acestui efort comun îl va reprezenta un nou plan revizuit, complet și îmbunătățit ce va cuprinde un studiu științific nou, dar și direcția noilor măsuri de conservare, protecție și refacere ce vor fi cuprinse în planul de activități și de monitorizare a acestora pentru următorii 5 ani”, a mai spus Cosmin Vasile.

Acesta este al doilea proiect cu fonduri europene, în numai câteva luni, pentru acțiuni de conservare a naturii. În luna octombrie a anului trecut a fost semnat un contract în valoare de 4,26 milioane de lei pentru ecologizarea și refacerea habitatelor a zeci de păsări și animale inventariate în aria “Coridorul Jiului”.

Foto: Facebook

Politica