vineri, octombrie 4, 2024

Ultima ora

Sport

ANM: Temperaturi ridicate în următoarele zile, în Oltenia

Vom avea parte de zile caniculare în următoarea perioadă, însă nu vom scăpa nici de ploi, se arată în prognoza meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 28 iunie – 11 iulie.

În Oltenia, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, cu medii ale maximelor în jurul a 30 de grade, chiar caniculară în jurul datei de 30 iunie, când media va urca până la 36 de grade. Media valorilor nocturne va crește spre 20 de grade până în data de 1 iulie, apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, minimele termice vor marca o scădere, spre medii în jurul a 17 grade. Până la sfârșitul intervalului, variațiile termice nocturne vor fi nesemnificative, iar media regională va fi de 17…18 grade.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere după data de 1 iulie și, mai ales în cursul după-amiezilor și al serilor, se vor semnala averse ce vor putea avea și caracter torențial.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La munte, valorile termice diurne vor fi în creștere până la mijlocul primei săptămâni, când se vor înregistra maxime, în medie, de 24 de grade. Apoi, până în data de 3 iulie, temperaturile maxime vor marca o scădere, iar media acestora se va apropia de 16 grade. În cea de-a doua jumătate a intervalului, maximele termice nu vor avea variații importante, tendința va fi de creștere ușoară, iar media acestora se va situa în jurul a 19 grade. Media valorilor nocturne va crește spre 14…15 grade până în data de 1 iulie. Apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, minimele termice vor marca o scădere, spre medii în jurul a 10 grade, iar până la sfârșitul intervalului, variațiile vor fi nesemnificative. Pe tot parcursul intervalului, după-amiaza și seara vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, cu un grad mai pronunțat după data de 1 iulie, când probabilitatea pentru averse torențiale și cantități importante de apă va fi mai mare.

Politica