marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Prezență bună la vot, în Deveselu. Peste 30% din cetățeni la urne, până la prânz

Locuitorii din Deveselu, Olt, nu au stat pe gânduri și s-au prezentat la secțiile de votare deschise pe raza comune pentru a-și alege viitorul edil.

Astfel, potrivit informațiilor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, până la ora 12, s-au prezentat la urne 32,98% din cetățenii trecuți pe listele permanente și complementare. Din totalul de 2.600 de votanți, 859 au votat până la ora prânzului, nefiind solicitată, până atunci, nicio urnă mobilă.

Prezența la urne în fiecare dintre cele trei secții de votare din Deveselu:

Policlinica Buna Vestire Craiova

Căminul Cultural, sat Deveselu – 31,64%;

Căminul Cultural, sat Comanca – 35,69%;

Casa Armatei, sat Deveselu – 29,36%.

Cetățenii comunei aleg duminică unul din cei șapte candidați înscriși în cursa pentru alegerile parțiale de la Primăria Deveselu: Nicolae Dobre, actual viceprimar și vărul fostului edil Ion Aliman – PSD, Marius Iulian Aliman, fiul fostului primar – PNL, Gabriel Branişte – AUR, Marius Sorin Ana – PMP, Luminița Cepan – USR, Constanţa Mirela Motrici – PNR și Dorel Gorcea – independent.

Reamintim că în comună are loc un nou scrutin electoral pentru desemnarea edilului după ce primarul votat de cei mai mulți dintre cetățeni, Ion Aliman, din partea PSD, a decedat din cauza infecției cu noul coronavirus. Acesta s-a stins din viață cu zece zile înainte de alegeri, în locul său fiind desemnat un viceprimar, respectiv Nicolae Dobre, care a îndeplinit până în acest moment şi atribuţiile de primar.

Politica