duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Apel de la Compania de Apă: Folosiţi apa doar pentru consum casnic

Compania de Apă Oltenia a făcut un apel către toţi consumatorii din judeţ să foloseasca apa numai pentru consum casnic, nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului sau alte scopuri decât cele stabilite în contract. Motivul este simplu, orice consum peste medie va fi resimțit de toți consumatorii branșați la rețeaua respectivă. De altfel, Compania de Apă vine cu astfel de apeluri în fiecare vară când din pricina temperaturilor crescute debitul apei scade considerent.

„Din motive tehnice, Compania nu poate asigura un debit mai mare decât cel proiectat la data executării reţelei de apă. În aceste condiții, facem apel la consumatori să utilizeze cu măsură apa din rețeaua publică. Pentru udarea grădinilor sau a spațiilor verzi există posibilitatea forajelor proprii. Orice consum de apă potabilă peste medie va fi resimțit de către toți consumatorii branșați la rețeaua respectivă. Folosirea rațională a resurselor de apă și prevenirea risipei este o responsabilitate comună, atât a noastră, a Companiei de Apă Oltenia, cât și a consumatorilor”, a declarat directorul general al Companiei de Apă Oltenia, av. Alin Șuiu.

În numeroase localități din județul Dolj, Compania de Apă Oltenia a preluat rețele de alimentare cu apă insuficient dimensionate pentru necesarul local și a făcut investiții pentru a suplini aceste lipsuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Avem, însă, nevoie și de cooperarea localnicilor, pentru că sunt foarte multe cazuri când apa este folosită în alte scopuri și ajungem în situația de a fi nevoiți să restricționăm alimentarea cu apă pentru a putea asigura necesarul pe timpul zilei. Facem toate eforturile pentru a găsi soluții, derulăm în acest moment lucrări în multe zone din județ în cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014 – 2020, dar avem nevoie de cooperarea dumneavoastră, a utilizatorilor serviciilor Companiei de Apă Oltenia!”, a mai precizat Alin Șuiu.

Politica