sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Covid-19. Încă un medic din Olt a pierdut lupta cu virusul

Infectarea cu noul coronavirus a fost fatală pentru doctorul Dan Vruse, din Caracal, care la vârsta de 65 de ani, a fost răpus de boală. Acesta a fost medic de familie în localitatea Rotunda și a decedat recent la Spitalul Municipal Caracal, scrie olt-alert.ro.

Managerul spitalului, dr. Liviu Radu, a declarat că șansele ca medicul Dan Vruse să fi învins virusul erau mai mari dacă se prezenta mai devreme la spital, întrucât starea sa de sănătate se agravase destul de grav.

„Domnul doctor a venit un pic cam târziu la spital. Mai întâi a fost la Spitalul Slatina, apoi a fost transferat la noi, după ce i-am găsit un pat la Terapie Intensivă. Din păcate, avea o încărcătură pulmonară foarte mare, de peste 80%. Pe toată perioada internării a stat intubat și nu a putut fi salvat. Ne pare foarte, foarte rău.”, a precizat șeful spitalului din Caracal. Decesul a survenit duminică dimineața, pe 13 decembrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Colegii de breaslă și apropiații au reacționat de îndată pe rețelele sociale, ca urmare a aflării veștii triste.

„Azi dimineață (13.12.2020), a trecut în neființă colegul și prietenul nostru DAN VRUSE, medic de familie în comuna Rotunda, jud. Olt, originar din Caracal (promoția 1984 a Facultății de Medicină Craiova). Să fie așezat lângă îngeri (așa prieten mi-aș dori cât mai mulți). DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!”, a scris în acea zi, pe pagina sa de Facebook, medicul Liviu Pârvulescu.

Politica