joi, septembrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Șase români, repatriați din Coreea de Nord

Șase români au părăsit Coreea de Nord și se îndreaptă către casă. Anunțul a fost făcut luni de Ministerul de Externe de la București, care spune că este vorba de rude ale personalului diplomatic, potrivit digi24.ro

Persoanele respective au stat în carantină în Phenian câteva săptămâni, iar luni, împreună cu 80 de diplomați străini și familiile acestora, au ajuns în orașul rus Vladivostok.

De aici, o cursă aerienă îi va aduce în țară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Coreea de Nord, care nu a declarat nici un caz de contaminare cu Covid-19 pe teritoriul ei, a adoptat măsuri drastice pentru împiedicarea răspândirii virusului, închizând frontierele și limitând deplasarea a mii de oameni.

De asemenea, de la sfârșitul lunii ianuarie, autoritățile au supus sute de resortisanți străini, inclusiv diplomații prezenți la Phenian, la un regim draconic de carantină la domiciliu.

Coreea de Nord s-a numărat printre primele ţări care şi-au închis graniţele cu China, cel mai important partener comercial şi furnizor de ajutor.

Au fost suspendate legăturile aeriene şi feroviare, au fost interzise vizitele turistice şi a fost impusă o perioadă de carantină de 30 de zile persoanelor suspectate că ar fi purtătoare ale virusului.

Politica