marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Prefectul PNL îi pune bețe în roate președintelui PSD de la CJ

Prefectul PNL al județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a atacat, în contencios administrativ, Hotărârea Consiliului Județean Mehedinți, prin care au fost repartizați banii din cotele defalcate din impozitul pe venit, către primăriile din județ. Motivul deciziei ar fi „repartizarea în mod discreționar către UAT – urile din județ”. Până la soluționarea cauzei, decizia se suspendă de drept.

„În urma exercitării controlului de legalitate, am atacat, la instanța de contencios administrativ, hotărârea Consiliului Județean Mehedinți, privind repartizarea cotei de 6% din impozitul pe venit estimat pe anul 2020, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală. S-a constatat că repartizarea s-a făcut în mod discriminatoriu, încălcându-se Legea Finanțelor Publice și a Legii Bugetului de Stat, precum și prevederile Codului Administrativ. În principiu, nu s-a ținut seama de solicitările unităților administrativ-teritoriale, privind asigurarea cheltuielilor de funcționare, a cotelor de cofinanțare și a cheltuielilor neeligibile pentru proiectele de dezvoltare locală, aflate în diferite stadii de derulare. De asemenea, nu s-au respectat normele de tehnică legislativă și procedura de adoptare a actelor administrative”, a declarat prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel.

În ședința Consiliului Județean Mehedinți din data de 28 ianuarie 2020, a fost repartizată suma de 18.360.000 de lei celor 66 de unități administrativ teritoriale (61 de comune, 3 orașe și 2 municipii) din județul Mehedinți. Cu excepția municipiului Orșova, care nu a primit nici un leu, toți ceilalți au primit sume cuprinse între 50.000 de lei și 1.000.000 de lei. Cele mai mari alocări, câte 1 milion de lei, au primit municipiul Drobeta Turnu Severin și comuna Jiana, iar orașul Strehaia și comuna Gogoșu au primit câte 800.000 de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica