miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

225 % prezență la vot în secția din Centrul de Informare Turistică din Căciulata

O secţie din Vâlcea, ca şi la alegerile din 10 noiembrie, a înregistrat o prezenţă record, de peste 225 %. Este vorba despre secţia de vot din cadrul Centrului de Informare Turistică din Căciulata – unde au votat foarte mulţi turişti sau persoane aflate în tranzit, staţiunea balneo-climaterică fiind situată pe Valea Oltului, pe un drum naţional DN 7/ E 81. Deşi n-au ajuns la urne nici jumătate dintre alegătorii înscrişi pe listele permanente (255 din 592), numărul celor de pe listele suplimentare a depăşit 1.000 de persoane. La fel ca în primul tur de scrutin, turiştii au stat la coadă ca să voteze, de la primele ore ale dimineţii, scrie adevărul.ro

Vâlcenii au fost printre cei mai activi români în ceea ce privește prezența la vot. Nu doar zonele turistice au avut secții de vot luate cu asalt de cetățenii români. Două secţii din mediul rural, din sud – vestul judeţului, au înregistrat cifre impresionante.

Potrivit sursei citate, La fosta Şcoala din Perteşti s-a înregistrat o prezenţă record de 140,90 %, deşi media în Roşiile, comuna de care aparţine, a fost de doar 47,16%. La Şcoala Primară din Olteanca participarea a fost de 117,5 %, dar în Lădeşti, comună de care aparţine secţia, oamenii s-au mobilizat exemplar, media prezenţei la urne fiind de 78,52%.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot județul Vâlcea a dat și una dintre cele mai emoționante imagini ale votului din 24 noiembrie. În comuna Goleşti, un bărbat fără un picior a ales să meargă să voteze în cârje, la secţie, chiar dacă ar fi avut dreptul să solicite urna mobilă, dată fiind condiţia sa fizică.

Foto: adevărul

Politica