luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

„Beculeţ cel Inventiv& Thomas Edison”, cu şi despre copii

O lansare de carte cu totul specială a avut loc, duminică, la Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova. Este vorba despre volumul „Beculeţ cel Inventiv& Thomas Edison” scris de Rodica Fota, fostă jurnalistă, acum purtător de cuvânt al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj.

Este o carte pentru copii, cu ilustraţii haioase şi de calitate, realizate, cu multă pricepere, de către talentata Cristina Drăniceanu, iar cei mici au fost în centrul atenţiei la lansarea volumului. Au luat parte la diverse acţiuni interactive.

Cartea se adresează, în special, copiilor dornici de aventuri, curajoşi dar şi curioşi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tema prieteniei este abordată într-un stil amuzant, reuşind să reliefeze importanţa unei astfel de relaţii trainice. Şi pentru că una dintre marile probleme ale copiilor din ziua de astăzi este alimentaţia nesănătoasă, consumată constant, autoarea a inserat şi câteva întâmplări haioase care îi vor face pe copii să se gândească de două ori înainte de a mânca prea mulţi bugeri sau prea multe bomboane de ciocolată.

Beculeţ cel Inventiv & Thomas Edison reprezintă, din punctul meu de vedere, o ofrandă adusă copilăriei. Este cartea aceea care te face să te gândeşti la copilărie şi la năzbâtiile care o definesc, este cartea care îţi răpeşte involuntar un zâmbet, cartea care, deşi îţi prezintă o sumedenie de mâncăruri pe care le adori, ca pizza, burgeri sau bomboane de ciocolată, te face să înţelegi că nu este bine consumul lor constant, este cartea despre prietenia adevărată, cartea despre cât de important este să îţi urmezi visul şi să fi curajos. Beculeţ cel Inventiv & Thomas Edison este cartea pe care mi-am dorit dintotdeauna să o citesc şi, iată, am reuşit să o scrijelesc pe o foaie albă”, a spus Rodica Fota, autoarea volumului.

Prin intermediul acestei cărţi, copiii se pot familiariza şi cu cele mai importante componente ale unui bec, înţelegând că tot ce există pe planeta noastră se află într-o strânsă legătură.

Politica