joi, septembrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Vremea face ravagii: 200 de locuinţe inundate, în Prahova

Aproximativ 200 de locuinţe şi 132 de gospodării au fost inundate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Prahova, iar pompierii duc apă potabilă în comuna Lapoş, unde au fost cele mai grave probleme, informează Medifax.

Potrivit reprezentanţilor ISU Prahova, în ultimele 24 de ore pompierii prahoveni au intervenit pentru evacuarea apei din Berceni, Valea Călugărească, Gherghiţa, Râfov, Albeşti Paleologu, Dumbrava, Câmpina, Gornet Cricov, Lapoş, Urlaţi, Mizil, Sinaia, Ploieşti, Ceptura şi Bălţeşti fiind afectate 201 locuinţe şi 132 gospodării.

„Trei cisterne a câte 5.000 de litri vor transporta apă potabilă pentru mai multe gospodării din comuna Lapoş”, anunţă ISU Prahova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sâmbătă la prânz, la nivelul judeţului Prahova un număr de 1.143 de gospodării din localităţile Lapoş şi Valea Călugărească nu aveau energie electrică.

5 persoane (mama şi 4 copii) au fost surprinse de o viitură. Mama a fost salvată, iar un copil a fost găsit decedat sâmbătă. Tot sâmbătă, au fost găsiţi și ceilalți minori, decedați.

În judeţul Argeş, pe drumul naţional DN 73D pe raza localităţii Boteni s-a produs o alunecare de teren pe aproximativ 200 m liniari, circulaţia fiind deviată pe rute ocolitoare. Pe DN 2B în judeţul Iaşi, la ieşirea din localitatea Budai, circulaţia este îngreunată de apa care se deversează pe carosabil.

În localitatea Vipereşti din judeţul Buzău, autorităţile locale, cu sprijinul MApN, au luat măsuri pentru asigurarea transportului de apă potabilă pentru 200 persoane din cauza întreruperii alimentării cu apă. De asemenea, în localitatea Tisău, autorităţile au transportat alimente şi apă potabilă pentru 12 persoane după ce din cauza ruperii unei punţi pietonale ca urmare a revărsării apelor, accesul către 6 case a fost blocat.

Peste 10.800 de pompieri, poliţişti şi jandarmi acţionează în judeţele aflate sub avertizări şi atenţionări meteorologice şi hidrologice.

Politica