duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

CSU Craiova, misiune facilă la Miercurea Ciuc!

Deținătoare a trofeului, CSU Craiova a avut baftă la tragerea la sorți, iar astăzi trebuie să profite din plin pe terenul echipei din liga a treia.

Oltenii sunt la un pas de semifinalele Cupei României, după ce au fost împerecheați cu Miercurea Ciuc, formație din liga a treia. Băieților lui Devis Mangia nu le rămâne decât să-și respecte blazonul și să-l apere pe terenul ciucanilor. Implicată în bătălia pentru titlu, formația craioveană a avut un parcurs foarte lejer în competiția knock-out. În șaisprezecimi, oltenii au învins Sportul Snagov, echipă de B, în optima au trecut de Turris Turnu Măgurele, formație de liga a treia, cu 4-1, iar acum întâlnesc o altă reprezentantă a ultimului eșalon național.
În partida de astăzi, CSU Craiova nu va conta pe doi fundași. Este vorba de Renato Kelic, cel care a făcut faultul din care FCSB a obținut penalti-ul în urma căruia a câștigat duminică, și Marius Briceag. Cei doi sunt suspendați pentru eliminările din partida de pe Arena Națională. Devis Mangia, antrenorul oltenilor, s-a arătat mai preocupat de accidentări, decât de deznodământul jocului, declarând despre meciul de Cupă: „Nu avem nicio scuză dacă nu ne vom califica mai departe. Plecăm clar favoriţi. Însă pe mine altceva mă îngrijorează în acest moment. Starea vremii, pentru că am înţeles că acolo este cea mai scăzută temperatură din România şi cum se va prezenta terenul, pentru că mă tem să nu apară eventuale probleme medicale. Este clar că ei se vor agăţa de acest meci pentru că probabil este cel mai important din istorie, dar noi trebuie să ne facem treaba şi să obţinem calificarea mai departe”.
Miercurea Ciuc a produs surprinza în faza optimilor, reușind să elimine Dinamo după lovituri de la 11 metri, însă formația bucureșteană trecea printr-o perioadă nefastă la ora jocului. Partida de astăzi se va desfășura cu casa închisă, cele 1.200 de bilete fiind vândute în două ore. Până acum, în semifinale s-a calificat Viitorul lui Hagi. Celelalte două formații ce au atins penultima fază a întrecerii s-au stabilit în urma partidelor desfășurare aseară, după închiderea ediției.

Politica