duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Zeci de percheziții pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată

În ultimele două săptămâni, Poliţia Română şi DIICOT au efectuat 35 de percheziţii pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată, fiind ridicate droguri, echipamente IT şi bani falşi.

Într-un comunicat al IGPR transmis duminică se arată că, 134 de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani.

De asemenea, au fost organizate 15 acţiuni operative și s-au efectuate 35 de percheziţii domiciliare, pentru probarea activităţii infracţionale a 57 de persoane, dintre care 25 au fost reţinute sau arestate şi două au fost plasate sub control judiciar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma acţiunilor au fost confiscate sau indisponibilizate bani, bunuri şi produse: 99 comprimate MDMA, 6 bile canabis, 156 de grame de rezină de canabis, peste 665 de grame de cocaină, 35 grame de canabis, 3 plante canabis, 27 de plicuri substanţă vegetală, 100 de kilograme de precursori, 2 cântare electronice şi 4 grindere.
Au fost confiscați 40.300 de lei, 8.000 de euro, 100 de dolari şi 1.100 de lei falsificaţi.
Poliția a ridicat și echipamente IT: un laptop, două tablete, 29 de telefoane mobile şi 18 cartele SIM.

Totodată, a fost instituit sechestru asupra unui autoturism.

Politica