duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Protestul de la Termocentrala Rovinari a luat amploare

Protestul declanșat la începutul acestei săptămâni, la cea mai mare termocentrală din țară a degenerat. Numărul angajaților care protestează a luat amploare.

Totul a început luni dimineața când șase angajați care au ieșit din schimbul III nu au mai plecat acasă și au început să protesteze. La scurt timp, alți angajați li s-au alăturat, iar numărul persoanelor prezente a ajuns la 30. Alături de ei a fost și liderul de sindicat de la „Energia“ Rovinari, Manu Tomescu.

Au venit oameni de la termocentrala Turceni, Işalniţa, de la Cariera Roşia şi Tismana. Am primit semnale din zona Motru, dar şi de la alţi salariaţi care vor să vină alături de noi. De asemenea, am primit susţinerea necesară din partea conducerii Cartel Alfa. Ion Munteanu, preşedinte Cartel Alfa Gorj, şi Vârţan Golea, vicepreşedintele, s-au solidarizat cu noi“, a spus Manu Tomescu, liderul de sindicat de la „Energia“ Rovinari care a iniţiat protestul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conducereo CEO a încercat să-i convingă să renunțe la grevă. Sorin Olaru, directorul de resurse umane şi Constantin Lăzăroiu, din cadrul aceluiaşi serviciu, au discutat cu protestatarii. „Ne-au propus să încetăm protestul pentru că revendicările noastre vor fi discutate în Directorat, dar nu încetăm protestul până când nu suntem siguri că se vor rezolva măcar creşterile salariale şi vaucherele. Ne dorim ca creşterea salarială să acopere inflaţia din ultimii ani. Protestul are scopul de a trage atenţia că unitatea noastră este prea mult taxată. Nu vrem să acoperim pierderile cu salariile noastre, mai ales că salariaţii s-au achitat foarte bine de sarcini. Nu este din vina noastră această pierdere“, a precizat Manu Tomescu.

Angajații cer salarii mai mari, vauchere de vacanţă, reevaluarea corectă a locurilor de muncă şi încadrarea corespunzătoare în grupele de muncă pentru condiţii speciale sau deosebite, cu specificarea clară şi nominală a acestora, în noua Lege a Pensiilor şi includerea C.E.Oltenia într-un mix energetic.

Politica