Mieii de anul acesta pot fi găsiţi în Piaţa Brestei

Redactia

Singurul punct de sacrificare a mieilor din judeţul Dolj se va putea găsi în Craiova, în Piaţa Brestei. Acesta este amenajat de SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL şi va fi deschis timp de şase zile. Conducerea DSV Dolj a subliniat faptul că sacrificarea se face numai pentru consum propriu.

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL a definitivat licitaţia pentru serviciile de sacrificare a mieilor din acest an, astfel că doritorii vor putea găsi, în acest an, miei în Piaţa Brestei, acolo unde a mai fost organizat punctul de sacrificare în urmă cu trei ani.

„Am dorit să le oferim şi anul acesta craiovenilor, şi nu doar lor, posibilitatea de a-şi alege direct de la comercianţi mieii pe care îi doresc pentru masa de Paşti. Demersurile noastre au găsit înţelegere la Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV – n.r.) Dolj, care a autorizat amenajarea acestui punct de comercializare şi sacrificare a mieilor din Piaţa Brestei, unde îi aşteptăm săptămâna viitoare atât pe cumpărători, cât şi pe comercianţii de miei interesaţi să-şi vândă marfa în condiţii optime”, a declarat administratorul SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, Cosmin Durle.

 

Centrul, deschis între 25 şi 30 aprilie

Cei care vor veni la acest punct de sacrificare vor putea să-şi aleagă singuri mieii sau iezii, pe care să-i poată sacrifica pe loc, în condiţii adecvate din punct de vedere sanitar-veterinar. Punctul de vânzare şi tăiere a mieilor din Piaţa Brestei îşi va desfăşura activitatea începând de luni, 25 aprilie, şi până sâmbătă, 30 aprilie inclusiv, funcţionând pe aceleaşi principii ca un abator. Acesta dispune de spaţii dotate cu apă potabilă caldă şi rece, fiind prevăzut cu ustensilele necesare operaţiunilor desfăşurate, inclusiv cu asomator şi staţie de sterilizare a cuţitelor.

Sacrificarea se va face doar de măcelari autorizaţi, animalele având analizele medicale la zi, iar carcasele de miel vor fi verificate de un medic veterinar, care le aplică marca de sănătate înainte de a fi înmânate cumpărătorilor. În acest punct de comercializare şi sacrificare pot fi vânduţi şi tăiaţi numai miei crotaliaţi, ce trebuie să fie însoţiţi de toate documentele sanitar-veterinare impuse de legislaţia în vigoare. Directorul DSV Dolj, Costică Retea, a precizat pentru Jurnalul Olteniei că animalele sacrificate sunt destinate numai consumului propriu.

„La nivel de judeţ, avem autorizate trei abatoare mari, un abator mic, şi acest centru de sacrificare al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL. Toate cele cinci sunt situate în municipiul Craiova, iar fiecare proprietar poate să sacrifice un animal, însă numai pentru consum propriu, altfel fiind ilegal”, a declarat Costică Retea.

author avatar
Redactia
Distribuie acest articol