vineri, octombrie 4, 2024

Ultima ora

Sport

Luptă pentru a rămâne la conducerea play-out-ului

În a doua etapă a fazei de play-out, formaţia craioveană va întâlni în această seară, de la ora 18.00, în deplasare, Concordia Chiajna, într-un meci în care craiovenii au nevoie de victorie pentru a se întoarce pe primul loc în clasament, după ce CSMS Iaşi s-a impus la Ploieşti şi a urcat la conducerea ierarhiei. După o victorie categorică, cu scorul de 3-0, în prima rundă a acestei faze, în faţa lui FC Voluntari, gruparea pregătită de Mogoşanu şi Naicu a căpătat un plus de încredere şi merge cu gânduri optimiste pe terenul Concordiei, unde exclude orice variantă în afara unui succes.  „Chiajna a surprins pe Dinamo, nu o va face cu noi. A schimbat sistemul de joc de la meciul cu Timişoara, folosind trei fundaşi centrali, a arătat o altă atitudine, de aceea trebuie să fim atenţi, mai ales că se anunţă un joc încrâncenat. Noi venim după o partidă bună şi trebuie să menţinem forma arătată cu Voluntari. Cu excepţia lui Mateiu, care nu s-a antrenat în această săptămână, nu avem alte probleme de lot. Iliev s-a pregătit normal, iar Băluţă a revenit după suspendare. Este exclus să jucăm la 0-0, vrem să câştigăm la Chiajna“, a declarat Mogoşanu, în cadrul conferinţei de presă ce a prefaţat partida din această seară.

 

Straton: La valoarea lotului nostru, ar trebui să câştigăm fiecare meci

Portarul titular al Craiovei, după plecarea lui Bălgrădean, este încrezător în forţa echipe din Bănie. Mai mult, el crede că CSU Craiova, cu lotul pe care îl are, ar trebui să înregistreze victorii pe bandă rulantă. „În primul rând, mă bucur că echipa din Chiajna a bătut Dinamo, pentru că dinamoviştii sunt marii noştri rivali. Suntem lideri ai clasamentului, dar a trecut o singură etapă şi de aceea trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Mai mult, Voluntari a fost un adversar facil, în special în repriza a doua, când au jucat în inferioritate numerică. Eu intru de fiecare dată în poartă cu gândul de a-mi face treaba cât mai bine şi îmi doresc ca pe viitor să păstrez poarta intactă. La valoarea lotului nostru şi prin prisma faptului că suntem Craiova, din punctul meu de vedere ar trebui să câştigăm fiecare meci la cel puţin două goluri diferenţă. Și când spun asta nu vreau să pun presiune pe atacanţi, sunt jucători valoroşi şi sunt convins că vor marca meci de meci. Cât priveşte duelul de la distanţă cu Pufi, el va rămâne prietenul meu, îi doresc baftă, dar nu în acest meci, când echipa mea va câştiga. Vom intra încrezători, pentru că suntem Craiova, şi vom învinge. Pufi a ales alt drum, în ceea ce mă priveşte, dacă mâine conducerea mi-ar oferi un contract, aş semna şi pe 10 ani cu Craiova“, a declarat Straton.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pandurii, egal cu FC Viitorul

Gorjenii nu au putut trece de echipa Regelui în a doua etapă a play-off-ului. Pandurii a întâlnit sâmbătă, pe teren propriu, FC Viitorul în cel de-al doilea joc al fazei ce urmează campionatul regulat, meci care s-a încheiat la egalitate cu scorul de 1-1. După o primă repriză lipsită de goluri, debutul părţii a doua a adus echipa gorjeană în avantaj datorită reuşitei lui Nicoară (46), care a fructificat o centrare   de la Ciucur. Gazdele nu au putut să îşi păstreze însă superioritate pe tabelă până la finalul meciului, iar Vlad Rusu (73) a restabilit egalitatea, după o execuţie frumoasă peste portarul pandurilor ieşit la marginea careului. Remiza nu îl mulţumeşte pe tehnicianul pandurilor care duce zile grele în încercarea de a-şi motiva jucătorii, după ce aceştia au aflat că nu vor primi salariile pentru o anumită perioadă. "V-aş invita să veniţi în vestiar când ne antrenăm să vedeţi ce atmosferă avem, dacă asta e echipă de locul doi cu şanse la primul loc. Parcă suntem la retrogradare. Eu am vorbit cu Narcis, am zis că mi-e foarte greu să găsesc mijloace să motivez acest grup, în condiţiile în care ei au fost anunţaţi că practic din decembrie până în iunie vor juca pe gratis. Am impresia că nu e întâmplător ce se întâmplă, cu oprirea finanţării, în momentul de faţă. S-a vorbit de sezonul viitor, dar, în acelaşi timp, în momentul de faţă nu se vor mai direcţiona bani către echipă. Acum întreb, câte echipe din România sunt finanţate parţial de stat? Dacă s-ar opri, am mai avea 3 echipe în prima ligă şi două în liga a doua. Sunt alţii care iau deciziile astea, dar nu în plin campionat, cu echipa de pe locul 2 când are şanse la titlu", a declarat antrenorul gorjenilor.

 

 

REZULTATE ETAPA A II-A PLAY-OFF

Sâmbătă, 12 martie

Pandurii Tg. Jiu – FC Viitorul 1-1

Duminică, 13 martie

Steaua Bucureşti – Astra Giurgiu      s-a încheiat după terminarea ediţiei

Luni, 14 martie

ASA Târgu Mureş – Dinamo Bucureşti      ora 20.30

 

REZULTATE ETAPA A II-A PLAY-OUT

Vineri, 11 martie

Petrolul Ploieşti – CSMS Iaşi   1-2

Sâmbătă, 12 martie

FC Voluntari – FC Botoşani    1-1

Duminică, 13 martie

Poli Timişoara – CFR Cluj       s-a încheiat după terminarea ediţiei

Luni, 14 martie                           ora18.00

Concordia Chiajna – CSU Craiova   

 

CLASAMENT PLAY-OFF

1. Astra Giurgiu   1        1        0        0        2-0    29

2. Pandurii Tg. Jiu         2        1        1        0        3-1    28

3. Dinamo Bucureşti      1        0        1        0        1-1    25

4. F.C. Viitorul     2        0        1        1        1-3    24

5. Steaua Bucureşti        1        0        1        0        1-1    23

6. ASA Târgu Mureş     1        0        0        1        0-2    19

 

CLASAMENT PLAY-OUT

1. CSMS Iaşi        2        1        0        1        2-3    22

2. CSU Craiova    1        1        0        0        3-0    19

3. CFR 1907 Cluj 1        1        0        0        2-0    17

4. F.C. Botoşani   2        1        1        0        2-1    17

5. Poli Timişoara  1        0        1        0        0-0    14

6. FC Voluntari    2        0        1        1        1-4    13

7. Concordia Chiajna     1        0        1        0        0-0    10

8. Petrolul Ploieşti         2        0        0        2        1-3    4

 

 

Politica