miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Control judiciar pentru presupusul criminal al Mihaelei Fulga

Dan Păcurariu, profesorul universitar acuzat că şi-ar fi ucis iubita, în urmă cu 18 ani, a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Victima este Mihaela Fulga, originară din Iancu Jianu, judeţul Olt, era studentă la Universitatea Hyperion. Dan Păcurariu era asistent universitar, tatăl său fiind decan.

Profesorul ar fi dezvoltat la acea vreme o obsesie pentru tânără, fiind foarte posesiv şi gelos. Mihaela ar fi vrut să se despartă de el. Terminase studiile şi preda limbi străine la Liceul „Mihail Sadoveanu“  din Bucureşti. Apoi a primit o bursă în China. Când a aflat, Păcurariu s-a cerutat cu ea. S-a întâmplat în noaptea de 26/27 iunie 1998. Disputa a degenerat, iar profesorul ar fi lovit-o de mai multe ori cu un ciocan, lăsând-o fără suflare.

Trupul neînsufleţit al fetei a fost găsit la două zile de la crimă, după ce un vecin a simţit un miros puternic şi a anunţat poliţia. Păcurariu a fost suspect şi atunci şi a fost reţinut de poliţişti, însă doar pentru 24 ore.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acum, la aproape 18 ani de la crimă, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a comunicat că s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, împotriva profesorului. Poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, dar, într-un final s-a decis cercetarea lui sub control judiciar.

Rudele victimei spun că acesta i-a trimist şi un bilet de ameninţare Mihaelei, bilet ce a fost găsit într-o carte, în care scria „«dacă te desparţi de mine, eu nu accept şi te omor» şi era semnat de el“, după cum a declarat Cristian Fulga, fratele Mihaelei Fulga.

 

 

Politica