marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Oltenii, chemaţi la construcţia autostrăzii

Oltenia vrea autostradă! Vino şi tu! Este sloganul sub care doljenii sunt invitaţi să îşi dea mâna pentru a construi simbolic autostrada Craiova – Piteşti. Evenimentul trebuia să se desfăşoare săptămâna trecută, însă datorită numărului mare de persoane care şi-au manifestat interesul pentru a participa, s-a luat decizia amânării lui cu o săptămână. Aceasta pentru a se lua toate măsurile, astfel încât să nu fie incidente.

„Am avut discuţii cu Poliţia, Jandarmeria, dar şi Primăria Pieleşti. Autorităţile au fost deschise şi le mulţumesc pentru aceasta. Este totul în regulă, astfel că sâmbătă, la ora 16 pornim construcţia simbolică a autostrăzii”, ne-a declarat iniţiatorul proiectului, deputatul Florentin Gust.

Oltenii sunt invitaţi să formeze un lanţ uman pe traseul autostrăzii, pentru a atrage atenţia decidenţilor de la Bucureşti cu privire la importanţa construirii acestui drum. Întâlnirea are loc la ieşirea din Craiova, în zona Metro. Evenimentul se va desfăşura lunar, iniţiatorii dorind ca până în vară construcţia „simbolică” a autostrăzii să fie finalizată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Vom forma un lanţ uman, iar evenimentul se va desfăşura lunar. Sperăm să acoperim întreg tronsonul Craiova-Piteşti. Poate aşa, cei din Bucureşti, cei cu putere decizională, vor înţelege că noi vrem autostradă. Regiunea Oltenia nu se poate dezvolta fără aceasta. Am rămas singura regiune din ţară pentru care nu există niciun proiect de infrastructură mare. A venit momentul să arătăm că şi noi contăm. Şi poate aşa, prin acest demers, dacă vom fi uniţi, vom fi luaţi în seamă”, a precizat deputatul Florentin Gust.

 

 

 

Politica