sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Fost primar, condamnat la închisoare cu suspendare

Fostul primar din Rovinari, Ilie Lungu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. În plus, acesta este obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, la DGASPC. Sentinţa nu este însă definitivă

Ilie Lungu a fost trimis în judecată după ce procurorii anticorupţie l-au prins în flagrant, în timp ce, în calitate de comisar la Protecţia Consumatorului, lua mită de la un om de afaceri.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 7-15 decembrie 2015, ca urmare a unui control efectuat, inculpatul Lungu Ilie, în calitate de comisar în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) produse alimentare şi nealimentare, precum şi o sumă de bani, în vederea nesancţionării contravenţionale a acestuia sau aplicării unei sancţiuni mai blânde. În acelaşi context, la data de 15 decembrie 2015, denunţătorul i-a remis inculpatului Lungu Ilie suma de 500 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Ilie Lungu este de 14 ani comisar la OPC Gorj. El a fost primar în Rovinari în perioada 1990-2000.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica