sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Câştig în instanţă pentru Prefectura Vâlcea

Prefectura Vâlcea a câştigat procesul intentat Consiliului Judeţean, privind numirea în funcţia de preşedinte interimar a lui Gheorghe Păsat şi desemnarea consilierului judeţean Romulus Bulacu în funcţia de vicepreşedinte. Prefectul Dumitru Cornoiu a atacat în contencios administrativ hotărârile respective, iar Curtea de Apel Piteşti i-a dat câştig de cauză.

Procesul a fost intentat la începutul anului trecut, iar printre motivele invocate de Prefectură a fost şi acela că cei doi consilieri judeţeni , Romulus Bulacu şi Gheorghe Păsat, au participat la votul pentru desemnarea lor în funcţiile de vicepreşedinte şi preşedinte interimar, deşi legea e destul de clară în astfel de situaţii.

CJ Vâlcea,în urma consultării cu juriştii şi secretarul judeţului, a transmis, potrivit adevărul.ro, un comunicat de presă din care rezultă că hotărârea Curţii de Apel Piteşti nu ar produce efecte juridice. „Până în prezent conducerea CJ Vâlcea nu a fost asigurată în baza celor trei hotărâri (n.r. hotărâri adoptate în decembrie 2014) atacate de prefect, întrucât prin hotărârile nr. 2, 3 şi 4 din 6.01.2015 instituția a luat act de încetarea prin demisie a mandatelor de vicepreşedinte, de vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte şi de consilier judeţean delegat să îndeplinească temporar atribuţiile vicepreşedintelui”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acelaşi comunicat de presă se arată şi că Gheorghe Păsat şi Romulus Bulacu au fost realeşi în funcţie prin alte trei hotărâri, hotărâri care nu au fost contestate însă de prefect. Reprezentanţii PSD susţin că  după această hotărâre a instanţei actuala conducere interimară a CJ Vâlcea este ilegală, iar singurul în măsură să ocupe funcţia de preşedinte interimar ar fi Dumitru Persu, până la alegerile din iunie 2016, mai arată sursa citată.

 

 

Politica