duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

ISJ Dolj, reclamat la minister şi la organele de cercetare

Partidul Mişcarea Liberală Dolj a anunţat că va face plângere penală împotriva conducerii Inspectoratului Școlar Judeţean şi că va sesiza şi Ministerul Educaţiei, după ce profesorul Dan Bora, candidatul PML la primăria Calafat, a fost demis din funcţia de director al Colegiului Tehnic „Ștefan Milcu”, din oraşul de pe Dunăre. Bora a fost destituit pe 4 martie, odată cu adjunctul său Florea Ioneaţă.

„Această misiune pe care domnul Bora şi-a asumat-o (n.r. de a candida la Primăria Calafat), deranjează atât de mult PSD, încât măsurile prin care dânşii înţeleg să lupte pe scena politică îmbracă cele mai diverse forme. Una dintre forme este, surprinzător sau nu, demiterea, după părerea noastră, complet nelegală, a domnului Dan Bora. Decizia elaborată de către Inspectoratul Școlar Judeţean noi o considerăm complet nelegală şi din acest motiv o vom ataca în instanţă. Inspectoratul are posibilitatea să revină asupra acestei decizii luată eminamente pe criterii politice. Vom sesiza şi ministerul cu privire la acest abuza pe care ISJ îl face dictat de interese politice”, a declarat preşedintele PML Dolj, Horaţiu Buzatu.

 

Dan Bora spune că prima dată a aflat despre demiterea sa nu oficial, ci de la o cunoştinţă care lucrează în Inspectorat: „În data de 4 martie am primit un telefon de la inspectorat, neoficial, de la o persoană care mă cunoaşte şi mi-a spus „Dane, ai grijă că tu şi adjunctul tău aţi foşti demişi”. Am crezut că este o glumă. Mi-a spus că am fost demis ca urmare a raportului Corpului de Control al Ministrului. Am rămas siderat, în urma controlului am fost felicitat pentru realizări”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bora a mai precizat că nu a primit raportul şi îl va solicita oficial. Candidatul PML la Primăria Calafat mai susţine că sunt mai multe probleme în instituţia de învăţământ, dar că Inspectoratul nu le ia în considerare. Și pentru că se consideră neîndreptăţit va contesta decizia. În plus, profesorul spune că i-a fost interzis accesul în liceu.

„Consideraţi că e normal ca un inspector general şcolar, după ce demite doi directori, să îl sune pe adjunct să îşi ceară scuze că am fost decapitaţi şi că nu a avut ce să facă? Are numărul de telefon”, a mai afirmat Bora.

I-am solicitat inspectorului şcolar general al ISJ Dolj, Lavinia Craioveanu, un punct de vedere cu privire la acuzaţiile aduse. Nu l-a comunicat, însă, până la închiderea ediţiei.

 

 

Politica