sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

A incendiat apartamentul în care locuia

Zi solicitantă pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt. Acesta a primit o solicitare să intervină sâmbătă în jurul orei 13.00, în municipiul Caracal, strada Intrarea Buzeşti, bloc B 2, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament de la etajul patru.

La faţa locului au fost mobilizate în cel mai scurt timp forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentului Caracal, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD.

“În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta mocnit, la un dulap aflat în holul apartamentului, cu degajări mari de fum. Din cauza fumului toxic degajat, cele patru persoane care locuiau în apartament au avut nevoie de îngrijiri medicale. Concomitent cu acordarea primului ajutor medical, echipajele de pompieri au acţionat pentru stingerea incendiului, reuşind lichidarea acestuia, în limitele găsite, după aproximativ 40 de minute”- se arată într-un comunicat de presă al ISU Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit surselor ISU Olt, din imobil au ars obiecte de mobilier, materiale textile, încălţăminte, obiecte electrocasnice şi s-au deteriorat pereţii apartamentului. Cauza probabilă a incendiului, stabilită în urma cercetării la faţa locului, este folosirea de către fiul proprietarului a focului deschis în spaţii închise.

Pompierii SMURD au transportat la CPU Caracal trei persoane, doi bărbaţi în vârstă de 84 şi 48 de ani şi o femeie în vârstă de 57 de ani.

“Toate cele trei victime erau conştiente şi prezentau simptome specifice intoxicaţiei cu fum, cefalee, dispnee, ameţeli, greţuri, iar bărbatul în vârstă de 84 de ani, proprietar al apartamentului, prezenta şi arsuri de gradul II în zona occipitală. Cea de-a patra persoană intoxicată cu fum, un bărbat în vârstă de 62 de ani, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi a refuzat transportul la spital”, precizează sursele ISU Olt.

Politica