luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Un argentinian şi un marocan au ajuns la Târgu Jiu

Recent întoarsă în ţară din cantonamentul susţinut în Olanda, gruparea gorjeană a reuşit să perfecteze înţelegeri cu alţi doi fotbalişti stranieri. După venirile brazilianului Wellington şi portughezului Vasco Fernandes, au urmat două transferuri ale unor jucători originari din Argentina şi Maroc. Fundaşul central argentinian Ezequiel Filippetto este una dintre noile achiziţii a formaţiei pregătite de Edi Iordănescu. Acesta a semnat un contract cu clubul gorjean pe o perioadă de un an de zile, cu o opţiune de prelungire pentru încă un an. Jucătorul este născut în Buenos Aieres, în anul 1987, şi a început fotbalul la echipa secundă a clubului Huracan, după care a promovat la prima echipă a aceleiaşi formaţii unde a evoluat timp de patru sezoane în prima divizie din Argentina, fiind pe gazon în peste 50 de meciuri. Ultima dată, noul jucător al pandurilor a evoluat pentru Universitario de Sucre din prima ligă a Boliviei, echipă cu care a ajuns până în optimile Cupei Libertadores în sezonul trecut.

“Jucătorul argentinian Ezequiel Filippetto a semnat un contract pe un an de zile cu echipa noastră şi avem opţiune de prelungire pentru încă un an. El a efectuat deja vizita medicală la Bucureşti şi se va prezenta mâine(n.r. azi) la antrenament cu echipa. Filippetto are 28 de ani şi a jucat în campionatul Argentinei, la Huracan, unde a totalizat peste 50 de meciuri, ultima echipă pentru care a jucat fiind Club Universitario din Bolivia cu care a participat recent la Copa Libertadores şi a ajuns în optimile de finală ale competiţiei, evoluând în opt meciuri la această competiţie sudamericană. Este un transfer bun, a evoluat în campionate importante de pe continentul american şi cred că este o achiziţie care se va impune în primul 11 şi va face o treabă bună în sezonul viitor”, a declarat Narcis Răducan, preşedintele formaţiei Pandurii. Al doilea transfer reuşit, ieri, de gorjeni este cel al mijlocaşului ofensiv originar din Maroc, Aziz Khalouta, în vârstă de 26 de ani,  care deţine şi cetăţenie olandeză. El a evoluat ultima oară în liga secundă din Olanda, unde a fost unul dintre golgheteri în sezonul precedent.

Pandurii a început pregătirea la Târgu Jiu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cum stagiul de pregătire olandez a ajuns la sfârşit, gorjenii au revenit la antrenamentele susţinute pe plan local. După ce le-a oferit câteva zile libere la finalul cantonamentului, tehnicianul Edi Iordănescu a sunat din nou adunarea, ieri după amiază, la Târgu Jiu, unde Pandurii se va pregăti în următoarea perioadă, cât timp îi vor mai permite lucrările ce au loc, în aceste momente, la stadion. La reunirea de ieri, au fost prezenţi jucătorii care au efectuat cantonamentul de la Hoenderloo, o parte din noile achiziţii şi Erico Da Silva, care a terminat perioada de recuperare şi va reîncepe pregătirea. “Urmează acum să intrăm în linie dreaptă cu pregătirea. Vom încerca să ne adaptăm cât mai rapid cu condiţiile de joc din ţară. Vom încerca şi perfectarea unui amical înainte cu o săptămână de începerea sezonului, la Severin, în noua casă a noastră, până când vom face la Târgu Jiu stadionul care e preconizat să se construiască”, a mai spus Narcis Răducan. 

Politica