luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Alin Nica, dorit de Steaua

De-a lungul anilor, Craiova fotbalistică a produs portari talentaţi. O parte dintre ei s-au pierdut pe drum, unii din cause personale, alţii că nu au avut şansă, la prima formaţie fiind goalkeeper de mare valoare. Nu contează numele lor, important este că şi acum CSU are în ogradă mai mulţi copii de real talent, care pot face în timp pasul spre prima formaţie. Unul dintre aceştia este Alin Nica, încă un an fiind junior. În ultimul an a fost dorit de Dinamo, mai exact după finala de anul trecut pierdută de olteni, iar acum de Steaua. De fapt, acum ceva timp a şi dat probe pentru formaţia campionă. Mai exact a fost chemat la un trial susţinut la Clinceni, unde a fost remarcat chiar de Mirel Rădoi, acesta anunţându-l: “Copile îmi place de tine, rezolvă-ţi situaţia şi noi te luăm”.

Puştiul Craiovei doreşte să rămână în Bănie, la fel şi tatăl său însă “în ultimul an a jucat decât trei meciuri la juniori şi două la satelit”, spune părintele Doru Nica. Cel de care depinde soarta portarului, antrenorul de goalkepeeri de la central de copii şi junior ai CSU, Tibi Lung are numai cuvinte de apreciere la adresa acestuia.

“Este un copil foarte bun, îmi place caracterul lui. Este foarte talentat. Eu decid cine apără. Avem nevoie de el, mai este încă un an junior. În plus, noi avem nevoie de portari cu caracter şi la satelit. El din păcate în ultimul an a lipsit foarte mult la antrenamente, chiar şi la meciuri. Ba că e la şcoală, ba că una alta. S-a axat mai mult pe şcoală anunţând că doreşte să meargă la Academia de Poliţie. Dacă are ofertă concretă de undeva, eu personal îi dau drumul, să vadă cum este şi în altă parte. Mi-ar părea rău însă că poate fi un portar de valoare pentru Craiova. Noi aici muncim să scoatem campioni. Numai că el trebuie să muncească. Am fişe personale cu fiecare portar. La început a avut referinţe deosebite, acum, din păcate a pierdut pentru că nu s-a antrenat. Noi îl aşteptăm să revină la pregătire şi să lucreze mai mult la mentalitate şi responsabilitate. Noi îl dorim la echipă, dar dacă nu mai vrea îi dăm drumul, numai să fie ceva concret. L-am lăsat să dea probe pentru Steaua pentru a vedea cum este şi în străini, ştiu că cei de acolo doresc să facă o academie, dar mi-ar părea rău să plece, dar dacă vrea, să fie ceva concret şi discutăm. La portari, cel puţin deocamdată, numai eu iau decizii. Și apropo, ce a făcut Burci, un alt portar talentat? A plecat la Dinamo, acolo nu mai e! Unde e? Că nu mai ştie nimeni nimic de el!”, a spus Tibi Lung.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alin Nica a început fotbalul la CSS Craiova la grupa lui Alin Staicu. A trecut apoi pe la FCU la Nelu Ciocan şi Ovidiu Turcu, iar de doi ani este sub contract cu CSU.

Politica