miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

S-a redeschis Grădina Zoologică din Craiova

Daniel Ionașcu, șeful de șantier din partea firmei Mag Construct SRL, liderul asocierii care a adjudecat lucrarea, a anunţat că luni se va face recepţia finalizării lucrării.

"Opt luni de zile a fost termenul şi ne-am încadrat în el. Am făcut o predare neoficială, care este beneficiarul legal al proiectului, urmând ca luni să vină de la Ministerul Mediului, care plătesc 75 la sută din sumă. Lucrarea a fost dificilă, cel puţin la zona carnivoră a trebuit să lucrăm, să săpăm şanţurile alea, cu animalele lângă noi, îngrădite. Erau riscuri mai mult pentru animale, le-am izolat cu panouri fonice şi am încercat să nu le stresăm. A trebuit să terminăm anumite adăposturi, la cheie, cum se spune, să putem muta animalele şi să şi rămână pe loc. Când am mutat tigri, de exemplu, nimeni nu mai putea intra să vopsească sau să mai toarne beton. A trebuit să terminăm complet lucrarea şi asta ne-a îngreunat foarte mult. A trebuit să fim atenţi şi cu toţi copacii, este un parc natural, însă în final a ieşit bine. Vrem să mulțumim Primăriei Craiova și conducerii RAADPFL Craiova pentru sprijinul, pe care ni l-au acordat pe parcursul lucrărilor ", a afirmat ing. Daniel Ionaşcu, pentru Jurnalul Olteniei.

Pe 16 iunie 2014 s-au demarat lucrările pe șantierul de la Grădina Zoologică din Craiova, fiind implicate liderul de asociere MAG CONSTRUCT SRL împreună cu CARGO TRANS INTERNATIONAL SRL, MND PROIECT SRL și AMPER SRL. Contractul a fost în valoare de aproximativ 2,3 milioane de lei fără TVA, dintre care 25% provin de la bugetul local, iar 75% din bugetul Ministerului Mediului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica