vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Gheorghe Ionele, definitiv, incompatibil

Primarul oraşului Bechet, Gheorghe Ionele, a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). În iunie 2011, ANI l-a declarat incompatibil. Edilul a făcut recurs, iar pe 20 mai Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i l-a respins. Decizia este definitivă şi irevocabilă.

Gheorghe Ionele a declarat joi, pentru AGERPRES, că nu intenţionează să îşi dea demisia din funcţia de primar, ci va folosi în continuare căile legale pentru a se apăra:
Nu intenţionez să demisionez din funcţie. Ştiu despre ce este vorba, voi lua legătura cu juristul şi voi vedea care sunt căile legale pentru a mă apăra în continuare.

Potrivit ANI, citat de AGERPRES, Gheorghe Ionele s-a aflat în incompatibilitate între 25.06.2008 şi 16.03.2009, deoarece a deţinut simultan calitatea de viceprimar şi cea de administrator în cadrul SC La Maxim SRL. De asemenea, începând cu data de 29.08.2006, acesta deţine şi calitatea de asociat în cadrul aceleiaşi societăţi comerciale.
ANI a constata că primarul din Bechet a încălcat prevederile articolului 87 din Legea nr.161/2003, conform căruia funcţia de viceprimar este incompatibilă cu cea de administrator la societăţile comerciale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Legea prevede că persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor legii menţionate, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publica la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de 3 ani operează de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existentei unei stări de incompatibilitate.

Politica