miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Scrimerii craioveni au concurat la Plovdiv

Patru dintre reprezentanţii secţiei de scrimă de la LPS “Petrache Trişcu” din Craiova au concurat săptămâna trecută la Campionatele Mondiale pentru juniori şi cadeţi, competiţie desfăşurată în Bulgaria, la Plovdiv. În lupta pentru medaliile mondiale s-au înscris la feminin Cezara Constantin şi Claudia Năboiu, în timp ce la masculin au concurat Mario Persu şi Ovidiu Pârvuleasa.
Cel mai important rezultat al craiovenilor a fost consemnat în proba feminină pe echipe acolo unde fetele pregătite la Centrul Olimpic din Bănie de Jean Bărbosu au fost aproape de semifinale. Depăşite în sferturi de echipa similară din SUA cu scorul de 45-33, oltencele, alături de care a concurat Amalia Tătăran de la CSM Satu-Mare, s-au oprit pe poziţia a şasea. Anterior, au învins, în ordine, echipele naţionale ale Bulgariei, scor 45-27, şi Finlandei cu 45-36. În proba individuală cea mai bună clasare i-a revenit Claudiei Năboiu, locul 16, în timp ce Cezara s-a situat pe locul 36.

Au arătat că pot creşte, Claudia a pierdut la numărul doi din Cupa Mondială. Dacă aveam concursuri afară poate aveau o prestaţie mai bună şi mă refer în special la proba pe echipe. SUA nu era de nebătut, dar  fetele s-au speriat mai mult de numele lor.
A comentat rezultatele Jean Bărbosu

Finala competiţiei pe echipe a fost câştigată de Rusia care a trecut fără probleme de echipa din Statele Unite.
La masculin rezultatele au fost mai slabe. Reprezentanţii Băniei nu au intrat pe tabloul de 64 la individual iar la echipe, România, cu cei doi sportivi de la LPS a terminat pe locul 16. Deşi Craiova a dat grosul loturilor naţionale antrenorii de la feminin şi masculin, Radu Podeanu ocupându-se de băieţi, nu au fost băgaţi în seamă de federaţia de specialitate. Tehnicienii au ajuns la Plovdiv pe cheltuiala proprie, lucru care nu pare a fi firesc atunci când vrei performanţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De altfel, centrul de spadă din Craiova este unul uitat de tânăra conducere a Federaţiei Române de Scrimă deşi la mai toate concursurile sportivii de aici sunt pe podium, pentru a nu spune că domină autoritar.
Un exemplu în sprijinul “interesului” manifestat pentru spadă este că anul acesta sportivii craioveni nu au beneficiat de nici un concurs în afara graniţelor. Nici de Cupă Mondială şi nici de alt gen. Fără a avea contact cu ceea ce se întâmplă în Europa sau sportivi de pe mapamond nu se mai poate vorbi de performanţă internaţională în scrima mileniului trei.

Politica