vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Record de medalii pentru secţia lui Bădescu

Patru medalii de aur, nouă de argint şi nouă de bronz reprezintă bilanţul impresionant cu care CSM Drobeta s-a întors de la prima competiţie oficială a anului.
Cele mai importante distincţii ale clubului severinean i-au revenit brăileanului Alin Artimon, care s-a impus la 400 şi 1500 metri, iar bucureşteanul Marius Radu a câştigat la 50 şi 100 metri liber, unde l-a bătut, în premieră, pe mai experimentatul Norbert Trandafir, de la CSM Bacău.
Seniorii Radu şi Artimon au mai luat argintul la 200 metri liber, respectiv 800 metri liber. Tot pe locul secund s-au clasat ştafetele de 4 x 100 liber (Marius Radu, Alin Artimon, Alexandru Ancuţa, Simion Vlad) şi 4 x 200 metri liber (Marius Radu, Alin Artimon, Alexandru Ancuţa şi Sabin Bonea).
La juniori, ştafetele de 4 x 100 metri liber şi 4 x 200 metri liber, formate din Iulia Cotinghiu, Elena Stoica, Ana Stoican şi Claudia Gâdea, au obţinut argintul, la fel ca Iulia Cotinghiu (200 metri mixt şi 400 metri mixt) şi Claudia Gâdea (800 metri liber) în probele individuale. Pe ultima treaptă a podiumului de premiere au urcat Marius Radu (100 metri fluture), Claudia Gâdea (200 metri mixt, 400 metri mixt, 400 metri liber şi 1500 metri liber ), Sabin Bonea (200 metri liber şi 400 metri liber) şi ştafetele de 4 x 100 metri mixt – feminin (Iulia Cotinghiu, Elena Stoica, Ana Stoican şi Claudia Gâdea) şi 4 x 100 metri mixt – masculin (Marius Radu, Alin Artimon, Alexandru Ancuţa, Simion Vlad).

Doar Braşovul a avut rezultate mai bune

Rezultatele au plasat CSM Drobeta pe locul secund în clasamentul general pe medalii, la mică distanţă de CSM Braşov, pentru care băimăreanul Cătălin Ungur, care sezonul trecut reprezenta clubul severinean, a urcat de cinci ori pe podium.
La individual, Marius Radu a fost desemnat cel mai bun înotător, conform tabelei de punctaj FINA, timpul de 52:00, de la 100 metri liber aducându-i 826 de puncte.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Naţionalele din acest an am obţinut rezultate excepţionale, peste aşteptări. Preconizam maximum 14 medalii şi am luat 22. E un record pentru clubul severinean. Am demonstrat că am făcut o alegere bună în iarnă, cu transferul junioarelor şi juniorilor de la Aqua Bucureşti, care au punctat pentru CSM Drobeta. La 400 metri mixt am avut două sportive pe podium. Clubul severinean nu mai fusese reprezentat de ani buni  la juniori. La sfârşitul săptămânii, participăm şi la Naţionalele de Juniori II, de la Baia Mare, unde vor lua multe medalii.
A spus antrenorul Dan Bădescu

La ştafetă, Radu va reprezenta România la Europene

Cea mai mare satisfacţie a acestuia o reprezintă însă faptul că elevul pe care îl antrenează de la vârsta de 14 ani, Marius Radu, l-a învins pe Norbert Trandafir, care e cu 6 ani mai în vârstă.

După ce s-a clasat mereu pe locul secund la naţionalele de seniori, care în anii anteriori s-au ţinut la Piteşti, Marius Radu l-a bătut pe Trandafir chiar la el acasă, în două probe. După timpii obţinuţi, Radu şi Artimon sunt în vizor să facă parte, alături de Norbert Trandafir, Alin Coste şi Daniel Macovei, din ştafeta României de 4 x 100 metri liber, care în luna august va participa la Campionatul European de la Berlin. La  individual, Radu, care în iunie face 22 de ani, şi Artimon nu au făcut baremul pentru Europene, dar mai e timp. Mai avem un concurs în Franţa, iar în iunie sunt şi Naţionalele în aer liber, de la Bucureşti, unde ne putem îmbunătăţi rezultatele.
A precizat Bădescu

Politica