vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

IPJ Mehedinţi merge bine şi fără Ponea

În vederea asigurării şi menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică adecvat dar şi a prevenirii faptelor de natură penală sau contravenţională, în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic, aproximativ 110 poliţişti mehedinţeni vor acţiona zilnic pe raza judeţului Mehedinţi pentru prevenirea activităţilor infracţionale şi tragerea la răspundere a persoanelor umărite în temeiul legii.Combaterea infracţiunilor de natură economică, prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor, prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere precum şi combaterea infracţionalităţii stradale sunt alte obiective ale poliţiştilor care vor acţiona în perioada menţionată.  
Astfel, până la data de 07.04.2014, au fost constatate 39 de infracţiuni fiind cercetate 37 persoane. Poliţiştii au legitimat 772 persoane, au controlat 340 unităţi comerciale şi 716 autovehicule, aplicând 1273 sancţiuni contravenţionale din care 908 la regimul circulaţiei rutiere OUG 195/2002R, 164 la Legea 61/1991, 138 la Legea 12/1990, etc, în valoare de 295.435 lei. Valoarea bunurilor confiscate în cadrul acţiunii este de peste 15.915 lei.

Exemple semnificative

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi spălare de bani, prev. şi ped. de art. 7 al.2, art. 8 al.1,  art. 9 al.1 lit. c din Lg. 241/2005 şi art. 29 al. 1 lit. b Lg. 656/2002, de către M.G., de 34 ani, din loc. Strehaia, constând în aceea că în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Strehaia, în perioada 2008 – 2013, a înregistrat în evidenţele contabile achiziţii fictive de la mai multe societăţi de pe raza altor judeţe, reprezentând achiziţii mărfuri şi servicii, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 2.000.000 lei, reprezentând TVA dedus ilegal.Totodată, în aceeaşi perioadă, a stabilit cu rea-credinţă valoarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, obţinând, fără drept, sume de bani cu titlu de rambursări, restituiri ori compensări. În aceeaşi perioadă, a efectuat mai multe operaţiuni de ridicare a unor sume de bani din casă şi bancă, în scopul efectuării de plăţi fictive către diferite societăţi comerciale, banii fiind folosiţi în interes personal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea  infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art.  9 alin. 1 lit. a şi b din Legea nr. 241/2005, de către  I.F., de 49 ani, din mun. Dr. Tr. Severin, constând în aceea că în calitate de administrator al unei societăţi comerciale Dr. Tr. Severin, în perioada septembrie 2009 – decembrie 2013, a ascuns sursa impozabilă prin necalcularea, reţinerea şi virarea în termen a impozitelor şi contribuţiilor cu reţinere la sursă datorate bugetului de stat, precum şi prin neînregistrarea în totalitate a veniturilor obţinute din activităţile comerciale desfăşurate în aceiaşi perioadă, fiind creat un prejudiciu estimativ de 15.000 lei.În data de 05.04.2014, poliţiştii municipiului Orşova, l-au  depistat pe M. N., de 53 ani, din comuna Bozovici, judeţul Caraş Severin, în timp ce transporta cu o autospeciala, cantitatea de 20,3 mł lemn de foc fasonat, prezentând în momentul controlului un aviz care avea urme de ţtersaturi şi modificări necertificate.Bărbatul a fost sancţionat conform Legii 171/2010, cu amendă contravenţională în sumă de 1000 lei,  iar cantitatea de 20,3 mł în valoare de 2800 lei a fost ridicată în vederea confiscării şi predată Ocolului Silvic Orşova.

Nereguli şi la Orşova

În data de 06.04.2014, ora 12.00, poliţiştii municipiului Orşova, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de evaziune fiscală, comisă de T. A., din municipiul Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, administrator al unei societăţi comerciale din mun. Orşova, care a calculat, reţinut şi nu a virat în termenul legal impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, prejudiciind bugetul asigurărilor sociale de stat cu suma de 4.694 lei.În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie în cel mult 30 de zile de la data scadenţă a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă”, faptă  prevăzută şi pedepsită  de articolul 6  din Legea 241/2005.La data de 05.04.2014, ora 19.17, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin şi Postului de Poliţie Brezniţa Ocol, l-au depistat pe U.S., de 46 ani, din comuna Brezniţa Ocol, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 607 B, din localitatea Brezniţa-Ocol, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

A fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o concentraţie de 0,49 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la staţia de ambulanţă unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehiul având o concentraţie alcoolică peste 0,80 mg/litru alcool pur, faptă prev. şi ped. de art.336, alin.1 din Codul Penal.La data de 05.04.2014, poliţiştii Formaţiunii Rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Vînju Mare au depistat în trafic pe O.C., în timp ce conducea un autoturism, proprietatea lui O.L., ambii din muncipiul Drobeta Turnu Severin, pe DJ 564 prin localitatea Pătulele, fără a poseda permis de conducere, vehiculul fiindu-i încredinţat de proprietarul acestuia.În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis şi încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile a unei persoane despre care se ştia că nu posedă permis de conducere, fapte prev. şi ped. de art.335, alin.1 şi 3 din Codul Penal.La data de 04.04.2014, ora 14.45, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au oprit în trafic pe I.S., de 45 ani, din mun. Buzău, în timp ce conducea un autoturism pe care erau montate plăcuţe cu număr de înmatriculare, acesta nefiind înmatriculat în circulaţie pentru a fi condus pe drumurile publice din România.În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, faptă prev. şi ped. de art.334, alin.1 din Codul Penal.

Politica