vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

ISU Dolj în acţiune

Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj nu au avut timp de odihnă la sfârşitul săptămânii trecute.
Sâmbătă, Secţia Pompieri Craiova a fost solicitată să intervină în mun. Craiova, str. Ion Anestin,  pentru deblocarea din locuinţă a unei femei în vârstă de 84 ani. Femeia a fost găsită căzută în dormitor, conştientă şi a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.                                       
În aceeaşi zi, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a acţionat pentru tăierea unui copac care prezenta pericolul de  cădere pe  locuinţa  lui Mihai D. din mun. Craiova, str. Toamnei  şi pe reţeaua de alimentare cu energie electrică. Şi S.V.S.U. Afumaţi a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil în com. Afumaţi, sat Boureni.    

Vineri, serviciul de voluntar din Brabova a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o căpiţă de fân, în com. Brabova.
Sâmbătă, Garda Intervenţie Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la reziduri menajere, pe un teren viran, în com. Ostroveni. La intervenţie a participat şi S.V.S.U. Ostroveni. Din primele cercetări, se pare că incendiul a izbucnit din  cauza  focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 3000 kg reziduri menajere.
Duminică, pompierii din Segarcea au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa lui Nela T. din com. Valea, sat Horezu Poenari, str. Iorgu Marinescu. Până la sosirea gărzii de intervenţie, incendiul a fost lichidat de cetăţeni (vecinii proprietarei). Din primele cercetări, se pare că incendiul a izbucnit din  cauza  unui scurtcircuit electric, au ars un televizor, o masă, două scaune, un covor;

În aceeaşi zi, Detasamentul Pompieri Calafat a fost solicitat să intervină cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa lui Titus A. în mun. Calafat. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta într-o încăpere pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp fără posibilitate de propagare. Din primele cercetări, se pare că incendiul a izbucnit din  cauza  unui scurtcircuit electric, au ars mobilierul în proporţie de 20%, textile (îmbrăcăminte, covor) şi s-au deteriorate unitate interioară aer condiţionat, un televizor, o masă de călcat şi zugrăveala din camera de zi şi hol.
Tot duminică, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a fost solicitat să intervină cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la atelierul şcoală (dezafectat), aparţinând Grupului Şcolar Industrial ,,Ion Mincu” din mun. Craiova, str. Mirceşti.  La sosirea echipajelor  de pompieri, incendiul se manifesta la deşeuri din plastic hârtie şi lemn, în cantitate de aproximativ 200kg. Din primele cercetări, se pare că incendiul a izbucnit din  cauza  folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul (de către copii ai străzii), au ars aproximativ 200 kg deşeuri hârtie şi carton, aproximativ 6 mp planşeu confecţionat din lemn şi astereală din trestie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

–––

Au salvat şi un câine din canal

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” au intervenit, în weekend, la 21 urgenţe medicale, pentru stingerea unui incendiu, salvarea unui animal, deblocarea uşii unui apartament şi transportarea unei persoane, cu targa, la ambulanţă.
Vineri, 04.04.2014, la ora 18.15, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului  Drobeta Turnu Severin a intervenit, pe str. Traian  din municipiul Drobeta Tr. Severin, pentru salvarea unui animal (câine), căzut într-un canal adânc de cca. 1,5m. Sâmbătă, 05.04.2014, la ora 08.35, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit, la solicitarea S.A.J. Mehedinţi, pe b-dul Tudor Vladimirescu din municipiul Drobeta Tr. Severin, pentru transportul unei persoane supraponderale, cu probleme medicale, din apartamentul situat la etajul 2 şi până la ambulanţă. Sâmbătă, la ora 23.19, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentul  Drobeta Tr. Severin a intervenit, pe str. Dr. Babeş din municipiul Drobeta Tr. Severin, pentru deblocarea uşii unui apartament, în interiorul căruia se afla o persoană cu probleme medicale. Sâmbătă, la ora 23.21, un echipaj de pompieri din cadrul  Staţiei Vânju Mare a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă, în localitatea Gemeni, comuna Dârvari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Până la stingerea incendiului, au ars o magazie, construită din lemn cu învelitoare din ţiglă, pe cca. 70mp, 2 mc scândură şi 3 mc lemne. Pompierii au reuşit să stingă incendiul înainte ca acesta să se extindă la casa de locuit. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. 

Iulian Gogonea

Politica