sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

400 de joburi pentru 30 de mii de şomeri

Agenţia Judeţenă pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, anunţă că vineri, 11 aprilie, între orele 9-13, va avea loc Bursa Generală a Locurilor de Muncă.
Evenimentul se va desfăşura la sediul Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova, strada Eugeniu Carada, nr.10.

BURSA GENERALĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ reprezintă o oportunitate pentru toţi solicitanţii de locuri de muncă interesaţi de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă, conform pregătirii lor profesionale, sau în ultimă instanţă să se (re)orienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung. Agenţii economici care vor participa la BURSA GENERALĂ A LOCURILOR  DE MUNCĂ vor avea prilejul să-şi recruteze personalul direct,  fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă. Pe întreg intervalul de timp dintre orele 9-13, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, va oferi prin personal specializat, informaţii privind serviciile pe care le oferă persoanelor aflate în cautarea unui loc de muncă, precum şi consultaţii privind facilităţile pe care le acordă pentru a stimula agenţii economici care crează locuri de muncă.
AJOFM Dolj

Şomeri mulţi, job-uri puţine

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii Agenţiei au mai anunţat că până vineri un număr de 27 de agenţi economici îşi confirmaseră participarea la Bursă.
Aceştia pun la bătaie 373 de job-uri.

Pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 11 locuri de muncă, respectiv economist 1 loc, inginer constructor 3 locuri, inginer automatist 1 loc, inginer drumuri 1 loc, consilier vânzări 3 locuri şi unit manager 2 locuri. Pentru persoanele cu studii medii şi persoanele calificate sunt oferite 282 locuri de muncă din următoarele domenii: asigurări, protecţie şi pază, construcţii, confecţii, alimentaţie publică, vânzări, prestări servicii. Pentru persoanele necalificate sunt oferite 80 de locuri de muncă din domenii cum sunt confecţii, construcţii, protecţie şi pază.
AJOFM Dolj

Numărul de job-uri disponibile este aproape insignifiant în comparaţie cu numărul şomerilor din judeţ. Potrivit ultimelor date statistice, la sfârşitul lunii februarie în judeţul Dolj erau 29.409 şomeri, iar rata şomajului a fost de 10%.
Numărul şomerilor doljeni a crescut constant în ultima perioadă. La sfârşitul lui ianuarie erau înregistraţi în evidenţe 28.761 şomeri. Rata şomajului a fost de 9,78%. În decembrie Doljul avea 28.229 şomeri, iar rata şomajului înregistrată a fost de 9,58%.

AJOFM Dolj speră ca până vineri şi alţi agenţi economici să se înscrie la Bursă.

Politica