sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Aniversarea unui secol de existenţă a C.N. «Nicolae Titulescu»

În ierarhia reţelei şcolare preuniversitare doljene, Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu’’ din Craiova ocupă un loc aparte prin vechime  şi prin tradiţia pedagogică. Şcoala se clasează alături de cele mari trei colegii teoretice din Bănie, “Fraţii Buzeşti’’, “Elena Cuza’’ şi ,,Carol I’’, fiind înfiinţată în anul 1914, aflându-se acum la aniversarea centenarului existenţei sale. Prin vechime, dar şi prin rezultatele deosebite consemnate de-a lungul vremii în activitatea educaţională, liceul ocupă un loc onorant în învăţământul doljean.

Anul şcolar 1966-1967 devine un an de referinţă în existenţa acestui liceu. Şcoala se transferă într-un local care funcţionează şi astăzi sub denumirea de Colegiul Naţional Nicolae Titulescu. Această instituţie de învăţământ o putem considera modernă, dotată cu toate utilităţile necesare, astfel încât elevii noştri să poate studia, bucurându-se de cele mai bune condiţii de dotare şi confort. Astăzi şcoala cuprinde patru clase gimnaziale, cu 93 elevi, 30 de clase de liceu, învăţământ zi şi trei clase învăţământ cu frecvenţă redusă. Numărul total de elevi este de 1.039. În toată perioada parcursă nu a fost restructurat niciun profesor. La ceas aniversar, conducerea Colegiului, alături de cadrele didactice îşi exprimă satisfacţia pentru trecutul său bogat şi rodnic, precum şi mândria apartenenţei la o valoroasă instituţie de învăţământ. Ne exprimăm cu această ocazie mulţumirile noastre adresate tuturor partenerilor şi colaboratorilor noştri, care ne îndrumă şi ne susţin în nobila noastră misiune de a educa tânăra generaţie, iar elevilor noştri le dorim cât mai multe rezultate deosebite în activitatea şcolară. La mulţi ani Colegiului Naţional Nicolae Titulescu!
A declarat Anghel Petrescu, managerul C.N. ,, Nicolae Titulescu’’

Petre Petrescu: «Un astfel de eveniment nu a fost onorat de personalităţile administrative şi politice ale urbei»

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prezent la aniversarea unui secol de existenţă a Colegiului Naţional “Nicolae Titulescu’’ a fost şi deputatul PSD, Petre Petrescu. Acesta a criticat oficialităţile locale, dar în special pe inspectorul şcolar general, Georgică Bercea, din cauză că nu s-au prezentat la festivitate.

Suntem conştienţi de greutăţile prin care învăţământul românesc a trecut şi încă trece, de faptul că trăim într-o societate zbuciumată. Am fost elevul acestui liceu. Pot să afirm că dacă acest liceu nu ar fi existat, nu ştiu ce aş mai fi realizat în acest moment, cu viaţa mea. Aici s-a format baza mea, din punct de vedere educaţional. Observ cu amărăciune că un astfel de eveniment, care se întâmplă o dată la 100 de ani, nu a fost onorat de personalităţile administrative şi politice ale urbei. Personal, credeam că domnul inspector general, Georgică Bercea, trebuia să fie, în mod obligatoriu, astăzi (n.r.-ieri), aici. La fel credeam şi în cazul Prefectului de Dolj.
A precizat Petre Petrescu, deputat PSD

Conducerea colegiului a acordat diplome de excelenţă managerilor care şi-au desfăşurat activitatea, după evenimentele din decembrie 1989.

Politica