sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

A început «Săptămâna Altfel»

Elevii au început ieri ,, Şcoala Altfel’’, iar apoi vor intra în vacanţa de primăvară. Timp de o săptămână, până pe 11 aprilie, cadrele didactice pot alege activităţile în care vor fi implicaţi elevii, în afara orelor cotidiene de şcoală. Elevii au astfel ocazia să se recreeze la teatru, film, muzee, evenimente sportive şi să afle lucruri noi prin vizite la sediile instituţiilor publice.
În acest scop, Inspectoratul de Poliţie Dolj a fost ieri gazda finalizării unui proiect de mare anvergură, la care au participat opt licee din judeţ. Ieri a avut loc festivitatea de premiere a concursului de videoclipuri realizate de elevii de liceu, sub titlul ,,Spune nu violenţei!’’. Concursul a fost lansat în luna septembrie 2013, cu ocazia manifestării anuale ,,Săptămâna prevenirii criminalităţii’’ şi este organizat în parteneriat cu Asociaţia ,,Tinerii luptă împotriva viciilor Mileniului III’’ şi cu ISJ Dolj.

De la început vreau să felicit colegii de la compartimentul prevenire care au reuşit să aducă în această sală reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al judeţului Dolj. Instituţiei noastre nu-i este indiferent ce se întâmplă cu tânăra generaţie. De aceea, de la o perioadă la alta încercăm să pregătim o generaţie solidă, cu o educaţie aleasă şi în felul acesta să încercăm să prevenim acele mici incidente care pot apărea în unităţile de învăţământ din Dolj. Ca urmare a activităţilor pe care le-am întreprins şi a bunei colaborări pe care am dezvoltat-o cu celelalte instituţii, precum şi a bunei comunicări pe care am avut-o cu Asociaţia “Tinerii luptă împotriva viciilor Mileniului III’’, iată că reuşim ca infracţionalitatea în şcoli să cunoască un trend descendent. Doljul este un judeţ care nu înregistrează probleme deosebite. Avem copii care obţin rezultate foarte bune la olimpiade.
A declarat comisar-şef de poliţie, dr. Constantin Nicolescu, şeful Inspectoratului de Poliţiei al judeţului Dolj

Prevenirea delicvenţei juvenile şi a victimizării copiilor, o prioritate

Policlinica Buna Vestire Craiova

Activitatea a avut drept scop prevenirea delicvenţei juvenile şi a victimizării copiilor, dezvoltarea spiritului civic în rândul acestora şi continuarea parteneriatului dintre şcoală, poliţie şi societatea civilă. Prevenirea delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor constituie o prioritate naţională a poliţiei române, iar evenimentul se încadrează în seria activităţilor cuprinse în programul întocmit în acest sens, la nivel local.

Vreau să mulţumesc celor care s-au înscris în acest concurs. De la an, la an numărul de videoclipuri pe care îl primim la jurizare este din ce în ce mai mare, ceea ce însemană că suntem pe drumul cel bun. Sper ca la următorul concurs de acest gen, care se va desfăşura în 2015, să participe toate liceele din judeţul Dolj. Numai împreună vom putea să stopăm violenţa în şcoli.
A precizat Aurora Zgonea, preşedinte Asociaţia  “Tinerii luptă împotriva viciilor Mileniului III’’

«Fenomenul violenţei nu trebuie neglijat»

Felicit elevii care au participat la acest concurs. Fenomenul violenţei nu trebuie neglijat, iar activităţile în acest sens sunt binevenite. Vă mulţumesc tuturor celor care au ales să se implice.
Simona Chiriţă, inspector de specialitate în cadrul ISJ Dolj

«Părinţii trebuie să comunice atât cu elevii, cât şi cu dascălii»

Dacă există probleme, merită să ne implicăm pentru ca acestea să nu evolueze într-o manieră şi mai negativă. Părinţii trebuie să comunice atât cu elevii, cât şi cu dascălii acestora pentru a se asigura că toate lucrurile decurg aşa cum trebuie. Întotdeauna au avut efecte pozitive aceste implicări, iar tema acţiunii este extrem de cuprinzătoare. O imagine şi un mesaj puternic primit în copilărie contează foarte mult. Îi felicit pe cei care s-au implicat şi care sunt premiaţi.
A spus Gheorghe Pârva, Inspector de specialitate pe Teologie al ISJ Dolj

Liceul Tehnologic «George Bibescu» a obţinut premiul I

Festivitatea de premiere a adus pe podium echipele de elevi de la următoarele licee: locul III- videoclipul “Violenţa creează dependenţă’’,  realizat de elevii Liceului Teoretic “Independenţa’’, din municipiul Calafat, locul II- videoclipul ,,Capcanele violenţei’’, realizat de elevii de la C.N. “Elena Cuza’’. Mai mult de atât, locul întâi a fost împărţit la două echipe: elevii de la Liceul Tehnologic “George Bibescu’’ şi elevii de la Colegiul Tehnic “Costin D. Neniţescu’’.

Radio GSB promovează acţiuni interactive în cadrul «Săptămânii altfel»

Totodată, Radio GSB- Glasul Adolescenţei din Craiova, găzduit de Liceul Tehnologic “George Bibescu’’ îşi continuă activitatea şi în cadrul “Săptămânii altfel’’. Elevi din întreaga Bănie sunt aşteptaţi să viziteze sediul radioului şi să participe la emisiuni interactive, până pe 11 aprilie, după cum anunţă fondatorul Radio GSB, Alin Cîrţînă.

Elevii, angrenaţi în numeroase activităţi extracurriculare

În plus, activitatea Cupa de Fotbal a Liceului Bibescu se va desfăşura şi în acest an. Elevii liceului vor participa la mai multe acţiuni, în cadrul “Săptămânii altfel’’, după  cum urmează: atelier- buggy-  “Construim automobile din cele vechi’’, Adolescenţa fără droguri, Matematica dincolo de catalog, Istoria aproape, Hrană sufletească şi trupească, o activitate cu mâncăruri de post, Simulare de evacuare în caz de incendiu, Dezvoltarea abilităţilor culturale,Automobile cu inimi verzi, dar şi multe altele.

«Săptămâna Meseriilor», la Liceul Tehnologic «George Bibescu»

Tot în această săptămână se desfăşoară şi “Săptămâna Meseriilor’’ la care sunt aşteptaţi elevii de gimnaziu, să viziteze baza materială a şcolii.

Este un fel de Săptămâna Porţilor Deschise. De anul acesta şi noi, ca multe alte şcoli, avem în ofertă şcoală profesională, care ani de zile a lipsit. Pe lângă cele trei clase de liceu, oferim elevilor de clasa a opta şi două clase de profesională: mecanic auto şi tinichigiu vopsitor-auto. La ambele se obţine permisul de conducere, categoria B şi C. De asemenea, bursă de 200 Ron pe lună. În plus, sunt reale oportunităţi de angajare după absolvirea şcolii profesionale.
Petre Cauc, managerul Liceului Tehnologic “George Bibescu’’

Garnizoana Craiova se înscrie în programul «Armata – O şcoală altfel»

Garnizoana Craiova se înscrie în programul “Armata – O şcoală altfel” prin derularea, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, a două activităţi.
Astăzi, începând cu ora 10.00, la sediul Cercului militar sunt aşteptaţi 25 de elevi de la Şcoala generală nr. 2. Copiii vor avea posibilitatea să viziteze Sala de tradiţii a Cercului militar, iar apoi Famfara Brigăzii 2 Infanterie “Rovine” le va oferi un spectacol muzical.
Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab” este mâine, începând cu ora 10.00,  gazda unui grup de elevi ai Liceului Teoretic “Henri Coandă” şi ai Colegiului Naţional “Elena Cuza”. “Scorpionii roşii” le vor prezenta copiilor standuri cu tehnică şi armament precum şi echipament din dotarea militarilor.

Politica