sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

«Copii printre stele»

Ieri, în Amfiteatrul Şcolii Gimnaziale “Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu, a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului “Copii printre stele”. Premiile acordate au fost alocate pe cele două paliere educaţionale: clasele I-IV şi clasa 0, respectiv clasele V-VIII şi constă în instrumente optice destinate studiului astronomiei (lunete astronomice).
Organizatorii evenimentului au fost  Societatea Română pentru Cultură şi Ştiinţă “Tineri pentru Viitor” (SRCSTV) şi Şcoala Generală “Alexandru Stefulescu”, cu sprijinul Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Consiliului Judeţean Gorj şi Primăriei Târgu Jiu.

Concursul Naţional „COPII PRINTRE STELE” se adresează tuturor copiilor de la Şcolile Gimnaziale din România, precum şi copiilor înscrişi la Palatele şi Cluburile elevilor din România, care frecventează cercurile de Astronomie şi Fizică Aplicată. Acest concurs reprezintă continuarea unui proiect început în anul 2012, când acest concurs a fost implementat la nivel judeţean, în cadrul evenimentului Luna Mondială a Astronomiei 2012. De asemenea, anul 2013 a fost anul integrării acestui concurs în calendarul Ministerului Educaţiei Naţionale. Fiecare elev participant a avut posibilitatea de a trimite maxim trei lucrări (desene/picturi) pe teme astronomice realizate cu materiale la alegere.
Conf.univ.dr. Marian-Lucian ACHIM, preşedinte SRCSTV

Lucrările elevilor vor fi expuse până pe 30 aprilie 2014, în incinta Muzeului Judeţean Gorj “Alexandru Ştefulescu” din Tg-Jiu şi au fost evaluate în data de 30 martie 2014 de un juriu format în majoritate din cadre didactice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica