luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Cine îi ia locul lui Duicu?

Omul care ajunsese să se creadă la Mehedinţi un fel de Dumnezeu pe pământ, baronul PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, s-a ales cu o pereche de cătuşe dar şi cu o carieră politică  încheiată, greu de curăţat vreodată. Surse demne de încredere ne-au dezvăluit că PSD ia serios în calcul numirea în aceste zile a unui preşedinte interimar la PSD Mehedinţi  în locul lui Adrian Duicu, ,,până la clarificarea juridică a situaţiei”.
Motivul, cazul Duicu a adus prejudicii de imagine partidului şi este nevoie de luarea unei decizii în consecinţă.

În cărţi există 3 nume de înlocuitori ai lui Duicu pentru funcţia de preşedinte la PSD Mehedinţi. Este vorba de Marius Screciu, Aladin Georgescu sau Eugen Nicolicea.  Marius Screciu era după Duicu  numărul doi în PSD Mehedinţi. El este preşedintele PSD Drobeta Turnu Severin şi viceprimar al municipiului. Nu a fost implicat în scandaluri politice, este tânăr, cu lipici  la electorat, cunoscut bine de premierul Ponta de pe vremea când erau ambii la PSD.
Însă Screciu nu a câştigat nicio bătălie politică. A pierdut alegerile pentru Primăria Severin şi pentru un fotoliu de parlamentar. Aladin Georgescu este vicepreşedinte la CJ Mehedinţi şi vicepreşedinte la PSD Mehedinţi. Avocat de profesie, de loc din oraşul Vânju Mare, Aladin Georgescu este simpatizat de primarii din judeţ, îndeosebi de cei din zona de Sud.

El n-are însă vechimea lui Screciu în partid şi înflunţa acestuia. O variantă oarecum surprinzătoare ar fi Eugen Nicolicea, ministru pentru relaţia cu Parlamentul în guvernul Ponta. Nicolicea a fost ales deputat UNPR de Buzău. Asta pentru că la Mehedinţi, unde fusese ditamai preşedinte la PSD, nu a fost lăsat să candideze de către Adrian Duicu, după cum singur acesta din urmă s-a lăudat. Eugen Nicolicea a fost mult timp preşedintele PSD Mehedinţi şi a obţinut rezultate remarcabile pe linie de partid cu toate că uneori a condus organizaţia judeţeană cu prea multă ,,mână de fier”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Faţă de Duicu, Nicolicea nu este perceput ca om lacom de bani şi dornic de înavuţire continuă. Dealtfel este omul care l-a adus pe Duicu din Topleţ la PSD Mehedinţi, l-a crescut lângă el cum se spune, l-a făcut numărul 2, apoi acesta din urmă l-a executat politic printr-un puci de zile mari. Trebuie spus că acest lucru nu ar fi fost posibil fără acordul multor primari  care se săturaseră de modul dictatorial de la acea vreme al lui Nicolicea.

––––-

Vasile Blaga vorbeşte la timpul trecut despre Duicu  

«În pixul lui Duicu, cel aflat în dubă,  ar fi stat patrimoniul fiecărei localităţi judeţene din Mehedinţi!»

Preşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), Vasile Blaga, a declarat săptămâna trecută la Drobeta Turnu Severin că are încredere foarte mare în candidatul PDL la alegerile prezidenţiale, Cătălin Predoiu, considerând că acesta are şanse să fie susţinut de toate partidele de dreapta.
Vasile Blaga împreună cu Traian Ungureanu, Marian Jean Marinescu şi alţi lideri locali ai PDL din Oltenia s-au întâlnit săptămâna trecută  la Casa Tineretului din Drobeta Turnu Severin cu membrii PDL Mehedinţi. Blaga a declarat că obiectivul PDL în acest an este recâştigarea puterii politice în România la alegerile generale.
Liderul PDL a criticat dur Guvernul PSD, pentru că în ultimii doi ani au scăzut foarte mult investiţiile în România.

Câteva cuvinte aş vrea să vă spun despre PSD: oamenii ăştia mint de îngheaţă apele. Nu au nicio idee de guvernare, uitaţi-vă în cei doi ani, al treilea intrăm acuma, investiţiile au scăzut an de an. Pe ei nu îi interesează decât să dea ajutoarele sociale. Ponta şi-a jucat bine cartea de neocomunist. El ştie că stânga socialistă în România este puternică dacă tot mai mulţi oameni sunt dependenţi de stat. Mai mult, din nefericire, reducând investiţiile, diferenţa între regiuni se accentuează.
A mai spus Vasile Blaga la Turnu Severin

Preşedintele PDL a vorbit în termeni critici şi despre proiectul de descentralizare al lui Liviu Dragnea, care în opinia acestuia nu era altceva decât o „baronizare” a României.

Au dorit o descentralizare, de fapt o baronizare a României prin proiectul lui Dragnea, care ca să vă daţi seama prevedea nici mai mult nici mai puţin decât legalizarea furtului de patrimoniu. Adică, mai pe româneşte preşedintele Consiliului Judeţean, cum este cel aflat în dubă,  de la dumneavostră, în pixul lui Duicu ar fi stat patrimoniul fiecărei localităţi din acest judeţ. Aşa a prevăzut Dragnea. Adică pur şi simplu să poată fi înstrăinat patrimoniul unui sat, al unui oraş, al unei comune fără să întrebi cetăţenii, fără acordul primarului, fără acordul Consiliului Local. Aşa ceva numai în mintea neocomunistă a PSD-ului este posibil. Până la urmă dintre aleşi cei mai legaţi de cetăţeni sunt consilierii locali şi primarii, indiferent de culoarea lor politică fiindcă ei sunt toată ziua între oameni. Până la Parlament şi miniştri mai este drum lung. Asta vroia PSD. Cine s-a opus acestor proiecte? Noi, Partidul Democrat Liberal.
A declarat Vasile Blaga

––––-

La Mehedinţi, PMP a pichetat sediul PSD

Odată cu introducerea accizei la combustibili dar şi cu încătuşarea baronului Adrian Duicu organizaţia judeţeană PMP a pichetat sediul PSD.
Membrii Partidului Mişcarea Populară Mehedinţi au protestat săptămâna trecută faţă de scumpirea carburanţilor, dar şi-au arătat indignarea şi faţă de liderul PSD Mehedinţi acuzat de fapte de corupţie.„Duicu, nu uita, n-o să scapi de DNA!”, „Duicu eşti un maimuţoi, o ruşine pentru noi”, „Jos baronii PSD” au scandat cei peste 100 de participanţi în faţa sediului PSD Mehedinţi din centrul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Protestăm faţă de scumpirea benzinei de la 1 aprilie. Am strâns peste 300.000 de semnături, la nivelul judeţului Mehedinţi peste 12.000 de semnături împotriva ordonanţei de scumpire a carburanţilor. Am venit aici să le spunem parlamentarilor PSD că au ocazia să voteze împotriva aprobării ordonanţei de urgenţe de scumpire a carburanţilor.
A declarat Eugen Golea, preşedintele PMP Mehedinţi

Este o mare ruşine pentru judeţul nostru ceea ce s-a întâmplat cu preşedintele PSD Mehedinţi, o mare ruşine şi pentru ei ca edili ai acestui judeţ. Ăsta este sistemul pesedist care se păstrează cu aceleaşi metehne, cu aceleaşi obiceiuri, nu s-a schimbat nimic în felul lor de a conduce.
A spus unul  din protestatari

Este ruşinos pentru judeţul acesta şi pentru ţara aceasta. Ieşim în faţă numai cu oameni incapabili, numai cu oameni corupţi şi cu oameni care n-au făcut niciun bine acestei ţări. Eu mă bucur că i-a ridicat DNA-ul, dar m-aş bucura şi mai mult dacă le-ar confisca şi averile.
A spus o altă protestatară

Foarte bine că i-au reţinut pe baronii PSD pentru că în loc să avem locuri de muncă, stăm la mila lor. Noi protestăm împotriva scumpirii carburanţilor deoarece se scumpesc toate produsele din această cauză.
A mai spus un  alt membru PMP

Politica