luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Au început controalele de Paşte

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Dolj a început să intensifice controalele în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale.
Cum în mai puţin de două săptămâni vom sărbători Învierea lui Iisus Hristos şi românul obişnuieşte să umple masa cu tradiţionalul miel şi ouă roşii, reprezentanţii de la ANPC îşi vor îndrepta atenţia către supermarketuri, pieţe şi târguri pentru a verifica dacă se respectă condiţiile de păstrare ale acestor produse.
Eticheta este foarte importantă, astfel că inspectorii OPC vor lua la puricat toate datele trecute pe ambalajul produselor şi mai ales dacă se încadrează în data durabilităţii minimale stabilite de producător, respectarea temperaturilor de păstrare şi expunerea produselor în vederea comercializării.

Urmărim toate aspectele ce ţin de protecţia consumatorului, informarea consumatorilor, dacă se respectă ce scrie pe etichetele produsului vizavi de condiţiile de păstrare şi depozitare, de expunere la vânzare, dacă corespunde gramajul ca şi parametrii impuşi de către producători, condiţiile care sunt prescrise pe produsul respectiv, din punct de vedere al durabilităţii.
Dan Vasile, purtător de cuvânt OPC Dolj

Autorităţile verifică în această perioadă produsele de origine animală pentru a preîntâmpina toate cazurile în care sănătatea sau siguranţa consumatorului este pusă în pericol.
Operatorii economici trebuie să aibă marfa cu toate actele în regulă, deoarece vor fi controlaţi până la cel mai mic detaliu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fiecare produs se păstrează în funcţie de natura lui, există produse care se păstrează la temperatură de refrigerare, există produse congelate păstrate la temperatură de congelare, temperatura este trecută pe etichetă, urmărim produsele ambalate, carne şi preparate preambalate din carne, nu pe cele crude.Ne ocupăm cu partea de desfacere a produselor agro-alimentare, controlăm operatorii economici, magazinele mai mari, mai mici, tot ce ţine de partea alimentară, acum controlul se face cu predilecţie pentru produsele specifice Sărbătorilor Pascale.
Dan Vasile

Inspectorii precizează că vor verifica dacă ce se prezintă la raft corespunde cu cele trecute pe etichetă.

O să facem şi nişte prelevări pe care le trimitem la laborator să vedem dacă se regăseşte ca şi proporţie ceea ce declară pe etichetă în conţinutul produsului.
Dan Vasile

Politica