luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

OLT: ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR OLTENI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

24 de infracţiuni au fost constatate şi peste 1600 de sancţiuni au fost aplicate, în ultimele cinci zile, în cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii olteni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale premergător Sărbătorilor de Paşti.
 În perioada 01-05 aprilie a.c., poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru prevenirea infracţiunilor de natură economică, a celor cu violenţă şi a furturilor, precum şi pentru prevenirea infracţionalităţii stradale.

În perioada menţionată, au fost efectuate 767 controale la societăţi comerciale şi agenţi economici şi au fost verificate 2073 mijloace de transport, în filtrele instituite.
În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii olteni au constatat 24 de infracţiuni, fapte pentru care sunt cercetate 19 persoane.
De asemenea, poliţiştii au aplicat 1606 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 417000 lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 166 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991, iar 214 dintre sancţiunile aplicate sunt prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Pentru abateri de la normele rutiere au fost aplicate 1180 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar 46 dintre sancţiunile aplicate sunt prevăzute de alte acte normative.
Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost confiscate sau indisponibilizate bunuri în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

IPJ OLT

Politica