marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Memorialul «Ilie Marinescu» şi-a atins scopul

Turneul de lupte libere organizat de CSM Craiova, în parteneriat cu DJST DOLJ şi Asociaţia de Lupte Dolj, în cinstea fostului mare antrenor craiovean, Ilie Marinescu, a avut efectul scontat asupra micuţilor luptători care s-au duelat sâmbătă în incinta Sălii “Matei Basarab”(Voinţa). Concursul s-a bucurat de prezenţa unor foşti luptători renumiţi, care şi-au conturat de-a lungul carierei un nume greu în fenomenul luptelor româneşti, dar şi internaţionale. Foşti sportivi ai regretatului Ilie Marinescu, împreună cu familia acestuia, soţia şi fiul său, au urmărit cu drag competiţia organizată în memoria fostului antrenor craiovean. Craiova s-a bucurcat sâmbătă şi de prezenţa unuia dintre cei mai valoroşi luptători pe care izvoarele luptelor româneşti le-au deţinut vreodată: campionul olimpic de la Munchen 1972 şi în acelaşi timp vicecampionul olimpic de la Montreal 1976, maestru al sportului – George Berceanu. De altfel, directorul CSM Craiova, Sorin Manda, şi directorul DJTS Dolj, Alina Ionescu, s-au aflat printre spectatorii turneului din Bănie, pentru ca la final să îi premieze pe învingători. Revenind la competiţia propriu-zisă, aceasta a avut în program meciuri tari, şapte campioni naţionali luptându-se la memorialul găzduit de sala Voinţa. Sportivii din Craiova au ţinut steagul sus, obţinând nouă medalii de aur, 12 de argint şi 17 de bronz.

Luptătorii premiaţi de la CSM Craiova au fost: aur – Gherman Lucică(29 kg), Berbecaru George(42 kg), argint – Boboc Mario(32 kg), Enache Adiţa(52 kg), Enache Ana(57 kg), bronz – Irimia Cătălin(53 kg), Gheorghe Olimpia(30 kg), Drăgancea Armenia(48 kg), Corzaru Maria(52 kg), Vârban Daniela(52 kg). Sportivii de la LPS „Petrache Trişcu”, sportivii au obţinut următoarele distincţii: aur – Sticlaru Daniel(26 de kg), Buştean Saolin(38 kg), Piroi Alin(73 kg), Ion Oana(24 kg), Roşca Florentina(30 kg), Roşca Ionela(37kg), Priceputu Ştefania(52 kg), argint – Bora Alexandru(20 kg), Lăzărică Codruţ(26 kg), Stancu Ionuţ(42 kg), Dobrica Cristian(53 kg), Tudor Iulian(38 kg), Capra Raul(47 kg), Boboc Răzvan(73 kg), Traşca Lavinia(24 kg), Jilcu Gabriela(30 kg), bronz – Lăzărică Sorin(20 kg), Burtilă Cristi(32 kg), Davidescu Alexandru(42 kg), Punca Eric(53 kg), Bolovan Bianchi(42 kg), Sticlaru Roger(47 kg), Visan Laurenţiu(73 kg), Cristescu Ana(30 kg), Maranoschi Maria(34 kg), Lică Anca(40 kg), Măicănescu Violeta(48 kg), Ţăpurin Andreea(57 kg).

În total, s-a participat la 22 de categorii, băieţi şi fete născuţi în ani 1999, 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004, competiţia adunând la linia de start sportivi de la opt cluburi, după cum urmează: CSM Drobeta Turnu-Severin, LPS „Petrache Trişcu” Craiova, CSM Craiova, CSS Târgu-Jiu, AS Cîlnic, CSS Târgovişte, CS Minerul Motru 2008 şi Pandurii Târgu-Jiu. Premiile au constituit în medalii de aur, argint şi bronz, pentru cei clasaţi pe primele patru locuri, deoarece perdanţii din semifinale au fost recompensaţi de asemenea cu o medalie de bronz, plus câte un tricou pentru campionii fiecărei categorii şi o diplomă cu însemnele celui comemorat pentru cei care au păşit pe podium.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Directorul CSM Craiova a plecat cu zâmbetul pe buze de la Memorialul «Ilie Marinescu»

Directorul Clubului Sportiv Municipal din Craiova, principalul organizator al acestei competiţii, a fost plăcut impresionat de luptele pe care le-a putut urmări în cadrul turneului comemorativ de sâmbătă, iar desăvârşirea cu care micuţii luptători se duelau pentru un loc pe podium l-a convins încă odată cât de frumoasă este lumea sportului.

A fost o plăcere pentru mine, şi nu cred că am fost singurul, să văd cum cei mici puneau aşa de mult suflet în fiecare manevră pe care o încercau pentru a-şi învinge adversarul.  Sportul în general este un fenomen care transmite multe emoţii, mai ales la nivelul copiilor şi juniorilor, iar acest lucru s-a simţit din plin la a V-a ediţie a Memorialului „Ilie Marinescu”. Meciurile au fost antrenante, involuntar te convingeau să arunci o privire la fiecare luptă, iar eu cred că turneul şi-a atins scopul. Toţi cei prezenţi sâmbătă în sala Voinţa au avut parte de un spectacol sportiv reuşit, şi ţin pe această cale  să le mulţumesc partenerilor pentru sprijinul acordat la organizarea acestui concurs, respectiv DJST Dolj şi Primăriei Craiova. Cum am mai spus, sper ca în viitorul apropiat să reuşim să organizăm diferite concursuri şi pentru restul secţiilor din cadrul clubului nostru, la Craiova, pentru că este păcat ca un oraş cu o tradiţie impresionantă în sportul românesc să nu găzduiască competiţii de anvergură.
A declarat Sorin Manda, directorul CSM Craiova

Politica