luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Buon compleanno, Nicolo Napoli!

Nu de puţine ori, numele său a fost scandat minute în şir la finalul meciurilor, indiferent care a fost rezultatul. Nicolo Napoli a început cariera de fotbalist la Messina, dar cele mai importante trofee le-a obţinut în tricoul “alb-negru” al “Bătrânei Doamne”, Juventus Torino. În sezonul 1989-1990, numărul 2 de la “Juve” a câştigat, alături de coechipierii săi, Cupa Italiei şi Cupa UEFA(3-1 împotriva Fiorentinei).  

Iată echipa care câştiga al doilea trofeu ca importanţă în fotbal pentru Juventus: Tacconi; Napoli, De Agostini, Galia, Bruno; Bonetti, Aleinikov, Barros, Marocchi; Casiraghi, Schillaci.

Nicolo Napoli, fundaş dreapta, a marcat şase goluri pentru Juventus. Cele mai multe prezenţe le-a bifat însă pentru Cagliari, 148 de partide, marcând de nouă ori. Ca antrenor, Nicolo Napoli, produs al şcolii de la Coverciano, a antrenat echipe din eşaloanele inferioare italiene, Moncalieri, Vado şi Orbasano. În România a antrenat pe Universitatea Craiova, FC Braşov, Astra Ploieşti şi CS Turnu Severin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ediţie Specială îi transmite, pe această cale, antrenorului Universităţii Craiova “La mulţi ani”! 

 

Politica