duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

IPJ VÂLCEA – MESAJ PENTRU ELEVI ŞI PĂRINŢI

Ne dorim ca pe tot parcursul procesului de învăţământ din acest SEMESTRU să ne întâlnim în situaţii în care să încurajăm disciplina, munca şi performanţa şi nu în situaţii în care trebuie să luăm măsuri pentru că elevii nu au avut o conduită corespunzătoare. Ne adresăm părinţilor şi le transmitem că trebuie să se implice activ în viaţa şcolară a copiilor, pentru că educaţia începe acasă şi le adresăm recomandarea  de a participa la şedinţele cu părinţii şi de a comunica permanent cu profesorii şi diriginţii, astfel încât să se evite intrarea copiilor sau adolescenţilor în anturaje dubioase şi desfăşurarea de activităţi la limita legii.

Nu uitaţi că ne pândesc tot felul de pericole, iar regretele vor fi tardive. Ce nu facem la timpul potrivit, din punct de vedere educaţional, va fi foarte greu de recuperat, sau aproape imposibil, mai târziu. Ne aşteptăm la aceeaşi deschidere din partea directorilor, profesorilor şi părinţilor, pentru a fi informaţi cu privire la apariţia unor stări tensionate, pe care să le mediem şi să le dezamorsăm din timp. Dorim să reamintim că prin informarea din timp a poliţiştilor cu privire la existenţa unor elevi problemă sau a unor indivizi suspecţi care frecventează zona şcoli, a unor stări conflictuale incipiente se poate  preveni apariţia unor probleme mai grave, de natură infracţională. Dacă se ajunge la astfel de situaţii, nu ezitaţi să ne cereţi ajutorul, la numărul de urgenţă 112.

Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a asigura, împreună cu autorităţile şcolare şi inspectoratele şcolare, un nivel cât mai ridicat  de siguranţă şi protecţie al elevilor în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă acestora şi să răspundem cu promptitudine oricărei solicitări. Am luat măsuri ca  zona şcolilor să fie supravegheată de poliţie, care să vegheze la siguranţa copiilor şi să îi sprijine dacă întâmpină dificultăţi. Elevilor le adresăm  provocarea competiţiei, a muncii şi a disciplinei  pentru că şcoala şi studiul trebuie să aibă prioritate în faţa altor tentaţii specifice vârstei!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trebuie să abordaţi cu tărie şi curaj  situaţiile dificile, iar prin tenacitate şi perseverenţă  să vă detaşaţi de unele probleme,  pe care le aveţi în mediul familial  sau la care vă împinge curiozitatea. Vă încurajăm să spuneţi NU! faptelor imorale şi persoanelor care doresc să vă atragă pe un drum care duce spre nicăieri şi să vă doriţi ca întotdeauna să fiţi apreciaţi pentru faptele voastre! Fie ca acest an şcolar să aducă tuturor împliniri personale şi comune, forţă şi energie în faţa greutăţilor, speranţă şi încredere!

Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii

Politica