Tot mai mulți gorjeni se orientează spre cultivarea de legume bio în propriile gospodării, iar pentru aceasta folosesc gunoiul de grajd pentru a pregăti solul. Aceasta reprezintă o oportunitate pentru crescătorii de animale, care vând gunoiul adunat pe parcursul anilor. Prețurile pentru acest îngrășământ natural sunt destul de ridicate.
„Cei care vor să mănânce alimente sănătoase din gospodărie cumpără bălegar în loc să dea bani pe tot felul de soluții și îngrășăminte chimice din comerț. Se vinde gunoiul de câțiva ani. Noi dăm o căruță cam cu 300 de lei și avem clienți anual. Vine cam doi lei kilogramul. Nu este mult, zic eu, dacă vor să mănânce sănătos. Sunt oameni care amestecă acest gunoi de grajd cu tocătură de lemne și cu pământ de pădure”, a povestit un localnic din Stănești, conform Pandurul.
Vânzarea aracilor pentru vie sau grădină aduce venituri frumoase. Un arac din spărtură de salcâm se vinde între 10 și 15 lei, în funcție de calitate.
„Am vândut aracii ca pâinea caldă pentru că sunt mulți care nu știu să-i facă, nu au timp sau pur și simplu nu au lemn. Eu fac de obicei la comandă, dar am și la liber. Clienții îi am de pe internet, pentru că nu vine nimeni la poartă să te întrebe, iar eu nu am timp să mă duc la bâlciuri sau la târguri. Eu îi dau cu 12 lei bucata. Ăsta este sezonul lor. Oamenii mai iau și pentru roșii, sau pentru fasolea verde, dovlecei”, a spus un localnic din comuna Padeș.