Comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Olt au făcut controale în județ și au verificat modul în care unitățile de alimentație publică funcționează. Aceștia au găsit mai multe nereguli în ceea ce privește utilizarea de produse sau uleiul neschimbat.
Trei operatori economici din Olt și-au sistat activitatea.
Nouă operatori economici din județ au fost verificați de comisarii CJPC Olt. Au fost constatate nereguli, precum folosirea de ulei neschimbat, utilizarea de produse și proceduri nesigure, tăvi uzate și murdare. Comisarii au aplicat zece amenzi în valoare totală de 77.000 de lei.
„Principalele abateri constatate, în timpul controlului, au fost: neinformarea consumatorilor asupra declarației nutriționale la preparatele culinare comercializate; utilizare de produse și proceduri nesigure; nerespectarea temperaturii de maxim 8 grade Celsius la masa rece; nerespectarea temperaturii de păstrarea a produselor la masa caldă; inexistența graficului schimbului de ulei; paviment neigienizat; tăvi uzate cu depuneri de reziduuri alimentare arse; utilizare coș de gunoi fără capac; folosire de produse alimentare fără nicio etichetă cu element de identificare și caracterizare; utilizarea în cadrul serviciului de alimentație publică de ustensile neprofesionale”, au transmis reprezentanții CJCP Olt, potrivit evenimentdeolt.ro.
S-au retras de la vânzare și mai mult produse alimentare, iar activitatea a trei operatori controlați a fost oprită temporar.
„S-a dispus oprirea definitivă a unor produse alimentare în valoare de 2.434 de lei, precum și oprirea temporară a prestării serviciilor la trei operatori controlați până la remedierea deficiențelor, deficiențe care au fost remediate până în prezent”, mai spun comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Olt.
sursa foto: eveimentdeolt.ro