După ciocolata Dubai, un nou desert inspirat din gastronomia orientală îi cucerește gurmanzii din România. Este vorba despre mucenicii Dubai, o reinterpretare modernă a tradiționalilor mucenici românești, în care fisticul, cataiful și siropul bogat în arome orientale sunt vedetele principale.
Înlocuind clasicii mucenici cu aluatul lor pufos și siropul dulce, noua variantă în stil Dubai adaugă un twist exotic prin adăugarea fisticului și cataifului, creând un contrast de texturi și arome care cucerește imediat papilele gustative. Siropul, bogat în arome orientale, pune în valoare nu doar gustul, ci și atmosfera de lux și rafinament caracteristică Dubaiului, un loc renumit pentru îmbinarea tradiției cu modernitatea, notează stiripesurse.ro
Aceste deserturi cu fistic și cataif pot fi găsite, atât în magazine online, cât și în cofetării specializate.
Mucenicii sunt un preparat esențial în tradiția românească, pregătit în fiecare an pe 9 martie, pentru a celebra Sfinții 40 de Mucenici. Rețetele variază de la o regiune la alta. În Moldova, de exemplu, mucenicii sunt mai pufoși, îndulciți cu miere și nucă, iar în Muntenia și Dobrogea sunt mici și fierți într-un sirop aromatizat cu scorțișoară și nucă, simbolizând lacul în care au fost martirizați Sfinții.








