Vor avea loc degustări și lansări de produse ale unor crame sau importatori de vinuri
Chefi și specialiști în gastronomiile din 11 țări est-europene vor prezenta preparate specifice la deschiderea „Festivalului de vinuri și mâncăruri” care va avea loc sâmbătă, 30 noiembrie, la Ramada Plaza Craiova, de la orele 12:00.
Orașul își întărește astfel vocația culturală și turistică de capitală gastronomică est-europeană printr-un eveniment cu gusturi rafinate: două zile de socializare și degustări pentru descoperiri senzoriale, prezentări, dezbateri ori conferințe pe teme culinare și oenologice îi așteaptă pe cei prezenți la Ramada Plaza în datele de 30 noiembrie și 1 decembrie 2024, începând cu orele 12:00.
Sâmbătă, 30 noiembrie, de la orele 12:00 la 20:00, în deschiderea evenimentului, cele 11 restaurante participante la proiectul „Craiova, capitală gastronomică est-europeană” vor scoate la rampă – și la degustare – meniurile care promovează țările reprezentate în proiect: Azerbaidjan, Bulgaria, Croația, Georgia, Grecia, Macedonia de Nord, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Turcia, Ungaria.
Totodată, elevii și profesorii Liceului de Industrie Alimentară din localitate, inițiatori ai proiectului alături de Primăria Municipiului Craiova, vor prezenta produse de inspirație locală.
Urmează mai multe ore de expoziție în care toți cei prezenți vor putea să-și exploreze și dezvolte propriile interese de cunoaștere practică și teoretică, într-o atmosferă jovială, la standurile celor 13 crame și peste 25 de furnizori artizanali ori industriali de produse alimentare prezenți la eveniment.
Vor avea loc degustări și lansări de produse ale unor crame sau importatori de vinuri, alte băuturi și produse alimentare, cursuri introductive în tehnica evaluării produselor alimentare ca brânzeturile, salamurile și mezelurile, cafeaua, uleiurile de măsline sau apele minerale.
Duminică, 1 decembrie, de la orele 12:00 și până la orele 18:00 – de Ziua națională a României – pe lângă atmosfera festivă a acestei ocazii speciale din fiecare an și pe lângă explorările gustative puse în operă de către expozanții prezenți la eveniment, vor avea loc și lucrările conferințelor despre identitatea națională “Gastronomia – cu bune, cu rele”, în cadrul cărora practicieni din turism și producție alimentară vor conferenția împreună cu specialiști din alte domenii de relevanță, în context interdisciplinar, despre brandul de țară, branduri de regiuni, turism și plusvaloarea pe care producția alimentară și serviciile de ospitalitate turistică o pot aduce României.