Sarea roz de Himalaya este aleasă, în detrimentul celei obișnuite, de unii oameni, cu gândul că are unele beneficii. Jurnalistul Dragoș Pătraru, a vorbit, în emisiunea pe care o moderează, despre acest sortiment de sare.
Prezentatorul TV a dezvăluit că acest sortiment are aceleași beneficii precum sarea normală, însă are o culoare diferită.
„Vedeta la suprapreț de la raionul de sare este sarea de Himalaya, care se obține foarte greu. Urcă unii de le vine rău iau doar ce pot să care în buzunare… greu, foarte greu. Sarea de Himalaya e cunoscută și ca sare de masă, dar pe roz, pentru bogați, nu pentru săraci.
Are aceeași compoziție ca sarea albă de la noi cu o mică diferență: prezența oligoelementelor, în principal oxid de fier, adică rugină, dar și magneziu. E bună, domnule, și rugina. Extraordinar”, a explicat Dragoș Pătraru la Starea Sănătății, potrivit cancan.ro.
Jurnalistul a mai explicat ce anume îi dă culoarea roz acestui condiment. Sarea de Himalaya conține urme de minerale care îi dau această culoare, dar ele nu aduc niciun beneficiu în plus față de alte sortimente de sare. Potrivit acestuia, nu există dovezi științifice care să demonstreze că acest sortiment este mai sănătos decât altele.
„În plus, față de sarea normală, sarea de Himalaya are aceste urme de minerale care îi dau culoarea distinctă pentru care a și căpătat atât de multă popularitate, mai ales după apariția rețelelor de socializare. Altfel iese ‘influencereala’ pe roz, știți ce zic?
Chiar dacă a fost promovată agresiv ca fiind o alternativă mai sănătoasă și e folosită intens, inclusiv în industria de wellness, sarea de Hymalaia e doar atât: o sare frumoasă, o sare care dă bine.
V-am dezamăgit? Îmi pare rău. Nu există dovezi științifice care să ateste beneficiile asociate consumului acestui tip de sare în detrimentul altor sortimente”, a mai explicat prezentatorul TV.
sursa foto: Cancan.ro