luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Prefectura Gorj măsoară câmpul electromagnetic pentru sporuri la angajați

Instituția Prefectului Gorj a angajat o firmă pentru a măsura câmpul electromagnetic din birouri, astfel încât angajații să poată beneficia de sporuri pentru condiții vătămătoare.

„Măsurarea câmpului electromagnetic pentru Instituția Prefectului Județul Gorj și pentru cele două servicii, respectiv, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor care își desfăsoară activitatea in Palatul Administrativ și pentru un număr de 9 autovehicule”, se arată în anunțul de pe portalul licitațiilor publice, conform Pandurul.

Conform Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, funcţionarii publici pot beneficia de un spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de până la 15% din salariul de bază, dar nu mai mult de 1.500 lei brut lunar corespunzător timpului lucrat. Locurile de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporului, precum şi condiţiile de acordare a acestora se stabilesc de către ordonatorul principal de credite având la bază buletinele de determinare sau, după caz, expertizare, emise de către autorităţile abilitate în acest sens. Prefectura Gorj plătește suma de 2.615 lei firmei care va măsura câmpul electromagnetic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica