luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Delapidare și înșelăciune la un IFN și o asociație de proprietari din Severin

Delapidare și înșelăciune în Severin. Procurorii anunță că pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin se află înregistrate mai multe dosare penale vizând infracțiuni de înșelăciune și delapidare.

În trei dintre aceste dosare au fost făcute recent mai multe percheziții.

4 mandate de percheziție și 17 mandate de aducere au fost puse în executare într-un dosar de înșelăciune în formă continuată. Păgubită este o instituție financiară nebancară. Doi inculpați au ajuns după gratii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În fapt s-a reținut că, în perioada august 2018 – februarie 2024, un număr de 41 de persoane fizice au prejudiciat o instituție financiară nebancară cu suma de 867.177,14 lei prin încheierea frauduloasă a unui număr de 81 de contracte de creditare, în baza unor adeverințe de venit falsificate.

În cauză au fost reținuți doi inculpați, aceștia fiind ulterior prezentați judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu-Severin.

Într-un alt dosar, administratorul unei asociații de proprietari este acuzat de delapidare. Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie 2018 – octombrie 2023, administratorul a încasat în numerar regia lunară și alte cheltuieli de întreținere de la proprietarii asociației. Banii i-a băgat în buzunar. Prejudiciul este estimat la aproape 500.000 lei.

„Pentru asigurarea recuperării prejudiciului și a produsului infracțional, vor fi dispuse măsuri asigurătorii în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare”, menționează procurorii.

Cel de-al treilea dosar în care s-au făcut percheziții vizează infracțiunea de înșelăciune.

„În fapt s-a reținut că, administratorul unei societăți comerciale a indus în eroare o persoană fizică în sensul că a determinat-o să achite suma de 68.820 lei pentru prestarea unei serviciu, serviciu pe care societatea comercială contractoare nu l-a mai prestat după încasarea banilor. Pentru asigurarea recuperării prejudiciului și a produsului infracțional, au fost dispuse măsuri asigurătorii în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare”, precizează procurorii severineni.

Politica