luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Trimis în judecată pentru tentativă de omor

Un bărbat din Gorj este acuzat de agresiune gravă

Doi vecini din satul Suseni, comuna Runcu, s-au luat la ceartă, pe la sfârșitul lunii septembrie. Este vorba despre un bărbat de 52 de ani și unul de 41 de ani, pe fondul consumului de alcool și al muzicii dată prea tare. Bărbatul de 41 de ani a fost bătut și lovit cu mașina, ajungând la spital, la fel și soția lui, care a declarat că a fost acroșată de autoturism. Poliția a intervenit rapid, reținând mai multe persoane implicate în incident.

Adjunctul șefului IPJ Gorj și echipe de intervenție au mers la spital de teamă că scandalul va continua. Un procuror a dispus urmărirea penală a bărbatului de 56 de ani pentru tentativă de omor calificat, acesta fiind reținut pentru 24 de ore. Alte șase persoane, cu vârste între 21 și 51 de ani, au fost de asemenea reținute pentru violențe și tulburarea ordinii publice. Bărbatul de 41 de ani a rămas internat în spital.

Pe 23 octombrie 2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a decis trimiterea în judecată a lui I.M. în stare de arest preventiv. Acesta este acuzat de tentativă de omor calificat și tulburarea ordinii și liniștii publice. Incidentul a avut loc pe 30 septembrie 2024, în jurul orei 21:30. Conform autorităților, I.M. a fost implicat într-un conflict mai vechi între două familii. I.M. a urcat la volanul mașinii sale, un Ford Mondeo, și s-a îndreptat spre locul conflictului din satul Suseni, comuna Runcu. Acolo, el a lovit cu mașina două persoane, N.A.E. și N.L.C., provocându-le răni grave.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Raportul medical a arătat că una dintre victime a avut nevoie de 18-20 de zile de îngrijiri medicale, iar cealaltă de 7-8 zile. Procurorii susțin că I.M. a acționat cu intenția de a ucide, având în vedere modul în care a condus mașina și că a lovit persoanele aflate una lângă alta. „S-a considerat că fapta inculpatului este caracterizată sub aspect subiectiv prin intenţia de a ucide, intenţie ce rezultă din obiectul vulnerant de care s-a folosit la comiterea faptei, respectiv un autoturism, pe care inculpatul îl manevrează rulând la viteză ridicată (cu intensitate) și pe care l-a orientat cu scopul de a lovi pe persoanele vătămate aflate împreună, una lângă cealaltă, lovire care, în aceste împrejurări de fapt, poate produce în mod firesc moartea victimelor prin lovirea (cu elementele de caroserie) și proiectarea acestora de corpuri și suprafețe dure (gard, pod din beton, șanț), rezultat pe care inculpatul îl prevede și îl urmărește ca posibilitate a producerii (aspect evident în cazul persoanei vătămate N.A.E. pe care o lovește în plin) dar care nu se produce doar din întâmplare ori rezultat pe care îl prevede și, deși nu îl urmărește, îl acceptă ca posibilitate de producere (în cazul persoanei vătămate N.L.C. pe care, în deplasarea vehiculului orientat pentru a lovi pe soțul acesteia, o acroșează și/sau proiectează de suprafețe dure ca urmare a faptului că se afla la acel moment în imediata apropiere a soțului său)”, a explicat procurorul, conform unui comunicat de presă.

De asemenea, I.M. a tulburat ordinea și liniștea publică în timpul incidentului. Pe 1 octombrie 2024, procurorul a decis reținerea sa pentru 24 de ore și a propus arestarea preventivă, care a fost acceptată de judecătorul de la Tribunalul Gorj.

Politica